dinsdag 18 juni 2019

Blogtour: Knetterverliefd - Vannessa Thuyns

Hoi hoi,

Vandaag mijn aandeel in de blogtour van Knetterverliefd.

Afbeeldingsresultaat voor knetterverliefd
Knetterverliefd | Vannessa Thuyns
Dutch Venture Publishing | Paperback | 260 pagina's

Waar gaat Knetterverliefd over? 
De 29-jarige Caro wordt harteloos gedumpt door haar arrogante vriend. Haar beste vriendinnen verklaren haar voor gek als ze het hippe Amsterdam ontvlucht om een bouwvallig huisje in een dorp te huren. Caro's nieuwe woonplek blijkt echter allesbehalve ontspanning te bieden dankzij de aanwezigheid van een dorpsgek, een sexy huisbaas, zeer bemoeizuchtige buren, een wraakzuchtige ex, een criminele bende en een aantrekkelijke huisarts.
Zal het Caro lukken om vanaf deze plek haar leven weer op orde te krijgen?


Cover en flaptekst
De cover vind ik heel erg leuk. Ik zou het boek zeker oppakken in de winkel. De kleuren, de illustratie... heerlijk! De flaptekst maakt me ook enthousiast. Het lijkt me een heerlijk awkward, chaotisch boek vol humor.

Afbeelding kan het volgende bevatten: telefoon en tekst

Pluspunten
De cover van het boek geeft een zomerse sfeer aan. Deze sfeer vind ik ook in het boek mooi terugkomen. Het hoeft niet altijd een vakantieboek te zijn of een super zonnig verhaal, maar soms is het alleen al de schrijfstijl en een paar gebeurtenissen. Dat heeft dit boek erg fijn overgebracht. Tevens vond ik ook dat er heerlijke, ongemakkelijke en herkenbare momenten in het boek zaten die het vlotter laten lezen. Wel moet ik eerlijk toegeven dat hierbij mijn pluspunten voor het boek ophouden.

Min(dere)punten
Het hoofdpersonage van een verhaal heeft altijd een soort avontuur en een groei. In dit boek miste ik dat heel erg. Het hoofdpersonage is eind 20 en ze gedraagt zich echt als een puber. Nu is leeftijd maar een getal, dus het is niet dat ik daar nooit vrede mee kan hebben, maar zij is klaar om te settelen en ze gedraagt zich alsof ze voor het eerst de hand van een jongen vast mag houden. Daarnaast heb je nog haar beste vriendinnen. Ik vind dat haar vriendinnen erg beledigende grapjes naar haar toe maakten, niet steunend waren en erg op zichzelf gericht. Ik heb me heel erg aan hen geïrriteerd. Tot slot nog iets over de romance, want die vond ik erg cliché en voorspelbaar. The Love Interest was naar mijn mening echt een heel voorspelbare, en daardoor ongeloofwaardige Crush. De manier waarop hun relatie zich opbouwde voelde ik niet, wat ik erg jammer vond, maar wat voor mij toch storend werkt. Het was voorspelbaar en dat vind ik niet altijd erg, maar wel als het meer geforceerd voelt dan dat je krijgt wat je wenst met een weg er naar toe.

Ondanks dat ik van knetter verliefd door de cover en het verhaal hoge verwachtingen had, heeft het boek het voor mij niet kunnen waarmaken. Het was niet helemaal een misser, maar ik vond er meer minpunten in dan pluspunten, helaas. Dat kan natuurlijk ook gebeuren en het is maar mijn mening, maar voor mij was het hem nie. Wellicht hebben andere lezers er een andere mening over en dit kun je lezen in hun blogtouraandelen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Ik dank uitgeverij Dutch Venture Publishing hartelijk voor het opsturen van het recensie exemplaar.


2/5 sterren

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten