donderdag 2 augustus 2018

Jolly Foul Play (Murder Most Unladylike #4) - Robin Stevens

Hi,

Joh, ik vlieg door deze serie heen. Vandaag alweer de beurt aan boek 4!

Jolly Foul Play (Murder Most Unladylike Mysteries, #4)
Jolly Foul Play - Robin Stevens
Puffin | Paperback | 336 pages

Waar gaat Jolly Foul Play over?
Daisy Wells and Hazel Wong have returned to Deepdean for a new school term, but nothing is the same. There's a new Head Girl, Elizabeth Hurst, and a team of Prefects - and these bullying Big Girls are certainly not good eggs.

Then, after the fireworks display on Bonfire Night, Elizabeth is found - murdered.

Many girls at Deepdean had reason to hate Elizabeth, but who might have committed such foul play? Could the murder be linked to the secrets and scandals, scribbled on scraps of paper, that are suddenly appearing around the school? And with their own friendship falling to pieces, how will Daisy and Hazel solve this mystery?

Cover en flaptekst
Ik hou wel van de kleur geel, dus deze cover vind ik ook erg leuk. De afbeeldingen op de cover (vuurwerk, hockeystick, etc.) vormen weer essentiële onderdelen van het verhaal en dat vind ik weer heel erg leuk! De flaptekst vind ik tof klinken, iemand van hun school die wordt vermoord...

Het leukst tot nu toe
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dit deel vond ik de leukste tot nu toe. Het verhaal vond ik erg gaaf, maar ook wel erg "herkenbaar" in de zin van dat los van de moord er ook geheimen onthuld worden, mensen gepest, bazige kinderen de dienst uitmaken, etc. Het was een verhaal wat dichter bij de hoofdpersonages stond en dat maakte het naar mijn mening een erg interessant verhaal. Wat ook tof is, is dat in dit deel de hoofdpersonages ruzie met elkaar krijgen, wat het onderzoek bemoeilijkt. Het was echt een soort high school drama, maar dan in een detectiveschool setting. Leerlingen die jaloers zijn, geheimen hebben, elkaar verraden, bedreigen, domineren, pesten, uitlachen... Het is daarom ook heel moeilijk om de dader van de moord op Elizabeth te achterhalen: iedereen heeft een motto.

Meer dan een moord
Wat ik ook heel leuk vind aan dit deel is dat het niet helemaal draait om de moord, maar dat er nog veel meer dingen ondertussen gebeuren. De ruzie tussen Hazel en Daisy, geheimen die ineens op school worden verspreid, issues die de leerlingen met Elizabeth hadden om uiteenlopende problemen. Het is gewoon heerlijk. Overal gebeurt wat, het zit vol met mysteries en verdenkingen. Het leest super vlot weg en de ontknoping vind ik heel erg tof. Ik ben helemaal hooked aan deze serie, op naar deel 5! Hoewel deel 5 wel een kerstdeel is, haha. Maar ach.

4.5/5 sterren

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten