woensdag 4 juli 2018

Recensie: Murder Most Unladylike (Murder Most Unladylike Mysteries #1) - Robin Stevens

Hoi hoi,

Enige tijd terug vond ik in de kringloop A Murder Most Unladylike. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het boek trok me wel. Ik nam hem mee, maar wist verder niet wat ik kon verwachten.


Afbeeldingsresultaat voor a murder most unladylike

Waar gaat Murder Most Unladylike over?
At Deapdean School for Girls, Daisy Wells and Hazel Wong have set up their own detective agency. But they are struggling to find any real crimes to investigate... (Unless you count the case of Lavinia's missing tie. Which they don't.) Then Hazel discovers the Science Mistress, Miss Bell, lying dead in the Gym. To add to the mystery, when she and Daisy return five minutes later, the body has disappeared. Now Hazel and Daisy not only have a murder to solve: they have to prove one happened in the first place. Determined to get to the bottom of the crime before the killer strikes again Hazel and Daisy must hunt for evidence, spy on their suspects and use all the cunning and intuition they can muster. But will they succeed? And can their friendship stand the test?

Cover en flaptekst
De cover vind ik dus echt tof. De kleuren van de verschillende delen matchen heel mooi in de kast en de kleine voorwerpen die op de cover staan slaan op dingen uit het boek. Heel erg mooi! De flaptekst klinkt ook erg leuk, een soort jeugd-Sherlock Holmes. Yay!

Sherlock Holmes it is!
Het leuke was dan ook dat ik ontdekte dat het echt een soort Sherlock Holmes boek is! Daisy en Hazel zijn twee jonge meiden die dol zijn op detective spelen. Als een van de leraressen op hun school wordt vermoord en alleen Daisy het lichaam heeft gezien hebben ze hun case te pakken. Samen proberen ze erachter te komen wie Miss Bell heeft vermoord en waarom en het is heel leuk om te lezen hoe ze echt lijstjes bijhouden met alle verdachten, wanneer ze zijn gespot en wat hun motief of alibi is. Zo ben je eigenlijk met hen het onderzoek aan het doen en heb je door het boek heen zelf ook allerlei verdachten op je lijstje staan of schrap je er weer een. Ik vond het heerlijk om het verhaal te lezen en de soort interactieve manier die het werd door de lijstjes en de potentiële verdachten die je zelf gaat afwegen was het een vlotte read.

Middle grade?
Het is een middle grade mystery fiction, dus een jeugd mysterieboek, maar ik vind het ook voor oudere lezers erg vermakelijk. De hoofdpersonen zijn weliswaar elf jaar oud, maar toch is het een moord waar het om gaat en ondanks een soms wat kinderlijke ideeën, zijn Daisy en Hazel toch al best volwassen in hun denkwijze. Ik vind Stevens' schrijfstijl erg fijn. Ze kan hele spannende stukken schrijven en dan weer een grap erin gooien. De omgeving van het verhaal vind ik erg interessant en ik ben benieuwd of de rest van de serie weer een originele duit in het zakje kan doen. Elk verhaal is een afgeronde zaak, dus ik ben benieuwd of dit na 6 delen nog zo goed is!

4/5 sterren

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten