dinsdag 10 juli 2018

Recensie: First Class Murder (Murder Most Unladylike #3) - Robin Stevens

Hoii!

Vandaag alweer de recensie van het derde deel in de Murder Most Unladylike serie van Robin Stevens. Delen 1 en 2 bevielen mij allebei erg, maar heeft deel 3 dit kunnen volhouden?


Waar gaat First Class Murder over?
Daisy Wells and Hazel Wong are taking a holiday on the world-famous Orient Express - and it's clear that each of their fellow first-class passengers has something to hide. Even more intriguing: there is rumour of a spy in their midst. Then, during dinner, there is a scream from inside one of the cabins. When the door is broken down, a passenger is found murdered, her stunning ruby necklace gone. But the killer has vanished - as if into thin air. Daisy and Hazel are faced with their first ever locked-room mystery - and with competition from several other sleuths, who are just as determined to crack the case.

Cover en flaptekst
De cover is - ja, ik ga het weer zeggen - tof met de icoontjes die bij het verhaal horen. De kleur oranje is niet mijn kleur, dus dat is meh, maar hij past wel heel goed bij de eerste twee delen in de kast.

Intriges en verraad
Wat ik in deel drie wat minder vond was dat het een moord was in een trein, de Orient Express nog wel. Ergens vind ik dat niet heel tof, maar meer een beetje cliché. Een moord in de bekende moordtrein? Nah. De uitwerking vond ik overigens wel tof. Naast dat een moordonderzoek moet worden opgelost, is er in dit deel ook nog het wedstrijdachtige element erbij aangezien Daisy en Hazel niet de enigen zijn die de moord willen oplossen. Ook de tijdnood van de treinreis speelt een rol en al met al is het toch nog flink spannend. Wel vond ik dit deel in vergelijking met de vorige delen het minst spannend en ook qua moordzaak het minst verrassend, maar toch had het weer iets wat het boek heel tof maakte. Zelf vond ik het hele juwelenroof idee dat erin zat niet zo heel bijzonder, maar het speelde een belangrijke rol in het verhaal dus ik kon er ook niet echt omheen.

Nog steeds leuk
Ondanks dat ik dit deel dus het minst vond van de drie, vond ik het nog steeds een heel leuk boek. Ik weet niet hoe Stevens steeds op die nieuwe moordzaken komt en hoe ze het voor elkaar krijgt om je helemaal in de war te brengen wat daders betreft, maar ze kan het en ze doet het nog steeds. Echt een hele leuke serie en ik ben benieuwd naar de overige delen. Wat ik wel nog graag zou willen zien is dat Daisy en Hazel een echte groei doormaken. Ze zijn wel steeds beter in connecties leggen van aanwijzingen en doen steeds 'volwassenere' dingen, maar zelf vind ik ze nog steeds hetzelfde gedragen als in het eerste boek.

4/5 sterren

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten