donderdag 5 juli 2018

Recensie: Arsenic for Tea (Murder Most Unladylike #2) - Robin Stevens

Hii you!

Gisteren kon je de recensie lezen van Murder Most Unladylike, het eerste deel in de jeugddetective serie van Robin Stevens. Ik las al vrij snel deel twee ook uit, dus vandaag de recensie van het tweede deel! Enne, wees niet bang voor spoilers over deel 1! Elk deel is een afgerond verhaal.


Waar gaat Arsenic for Tea over?
Schoolgirl detectives Daisy Wells and Hazel Wong are at Daisy's home, Fallingford, for the holidays. Daisy's glamorous mother is throwing a tea party for Daisy's birthday, and the whole family is invited, from eccentric Aunt Saskia to dashing Uncle Felix. But it soon becomes clear that this party isn't really about Daisy at all. Naturally, Daisy is furious. Then one of their party falls seriously, mysteriously ill - and everything points to poison. With wild storms preventing anyone from leaving, or the police from arriving, Fallingford suddenly feels like a very dangerous place to be. Not a single person present is what they seem - and everyone has a secret or two. And when someone very close to Daisy looks suspicious, the Detective Society must do everything they can to reveal the truth . . . no matter the consequences.

Cover en flaptekst
Ik vind het tof hoe dit boek weer een heel ander inhoudelijk verhaal heeft dan deel één. So far so good. De cover vind ik weer erg tof, want ook op deze cover zitten weer allerlei voorwerpen die in het boek voorkomen en de kleur is erg tof in de kast.

Een nieuwe omgeving, een nieuwe moord
Het verhaal speelt zich af bij Daisy thuis. Eén van de gasten wordt tijdens een familiefeest ziek en overlijdt kort erna. Daisy en Hazel gaan uitzoeken wat er is gebeurd en gaan alle feestgasten uitpluizen tot ze de dader hebben gevonden. Heel "leuk" is dat het nu een dader is die dichtbij Daisy staat, aangezien het een familiefeest is. Dit geeft het een hele andere manier van benaderen en aanpakken van de moord. Het is ook leuk voor de lezer omdat je nu Daisy's familie leert kennen en aangezien zij in alle delen de hoofdrol speelt is dat wel leuk.

Plottwists
Wat ik in dit deel heel erg merkte was dat het meer plottwists had. Het verhaal was naar mijn mening spannender en had meerdere twists in het verhaal zitten dan het eerste deel. Ik vond de sfeer van de hele moord en het onderzoek wel fijner in het eerste deel, maar de moordzaak zelf was in dit deel toffer. Ik vond het tof hoe je heel lang op de verkeerde persoon zit zelf en hoe het op een gegeven moment zelfs opgelost lijkt, en ineens gebeurt er weer iets. Heerlijk! Het boek leest erg vlot en de verhaallijn is eigenlijk net zo goed als in het eerste deel en toch vernieuwend.


4.5/5 sterren

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten