vrijdag 22 juni 2018

Blogtour: Duw me weg, houd me vast - Vanessa Garden

Hellooo!

Vandaag mijn dag in de blogtour van Duw me weg, houd me vast van Dutch Venture Publishing.


Waar gaat Duw me weg, houd me vast over?
Na de zelfmoord van haar moeder is het leven voor de zeventienjarige Ruby verre van zorgeloos. Ze ontfermt zich over haar broertje en past op haar alcoholische vader. Tijd om tiener te zijn is er niet. Ruby kan de dood van haar moeder niet verwerken en het leven is een strijd. Tot ze Byron ontmoet. De jonge muzikant draagt zijn eigen demonen met zich mee. Toch laat hij zich door niemand voorschrijven hoe hij moet leven... of om moet gaan met de dood.

Hoe meer Byron voor Ruby gaat voelen, hoe meer hij beseft dat hij zijn eigen verleden onder ogen moet komen. Als Byron teruggaat naar zijn geboorteplaats, volgt Ruby hem en ontdekt wat hij al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden. Kunnen ze samen het duister overwinnen - of is het beter om elkaar te laten gaan?

Cover en flaptekst
De cover vind ik erg tof. Hij spreekt me aan en ik zou het boek ook zo oppakken in de winkel. Ik vind hem ook beter dan de oude cover:


De flaptekst vind ik erg mooi klinken. Ik ben benieuwd of het boek me kan ontroeren.

Zwaar onderwerp, lichte uitwerking
Een reeks zware onderwerpen definiëren het boek, namelijk rouwverwerking, parentificatie (geen kind kunnen zijn omdat je de rol van volwassene moet overnemen) en traumaverwerking. Dit zou dan ook de leidraad moeten vormen voor het verhaal en echt aangrijpend moeten werken. Wat ik jammer vond, was dat de uitwerking juist heel licht was. Hoewel een mega zwaar boek ook niet altijd emotioneel gewenst is, vond ik het zo jammer dat de relatie tussen Byron en Ruby erg oppervlakkig voelde en dat het verhaal nog niet echt heel veel emotionele lading kreeg. Ik vond Ruby in het begin erg irritant en haar reacties een beetje dramatisch. Ja, je hebt issues met je moeders dood, maar moet je dan stoer doen dat je niet hebt gehuild op haar begrafenis? Kleine dingetjes, maar ik was toch bang dat ze voor de rest van het verhaal bepalend gingen zijn.

Slechte start, goed vervolg
Ondanks de slechte start werd het voor mij daarna wel beter. Ik leerde Ruby en Byron wat meer kennen en begreep ze ook wat meer waardoor mijn waardering voor hen steeg. Hoewel Byron een beetje als mega perfectie wordt neergezet en hij dat totaal niet is (waardoor het contrast erg groot voelde), vond ik ze erg schattig samen. Beiden een bagage aan emotionele verledens, maar toch steun bij elkaar vinden. Dat is altijd een plot dat het goed doet.

Mooi einde, maar verder zo-zo
Het boek leest lekker vlot weg, want het taalgebruik is vrij makkelijk en de zinnen duidelijk en kort, al had er toch nog wat meer diepgang in gekund. Het verhaal blijft toch overall gezien nog best op de oppervlakte. De auteur had naar mijn mening zoveel meer kunnen doen met deze onderwerpen en de touwtjes die werden aangeboden. Het is zeker een aanrader als je gewoon tussendoor een leuk boek wil lezen, maar het blijft bij mij wel bij zo-zo. Een leuk boek, maar daar bleef het voor mij een beetje bij. Het einde was ontzettend mooi en verdient zeker lof, want wauw! Helaas jammer dat ik pas het einde de ontroering begon te voelen, die eigenlijk het hele boek zou moeten bieden. Dus leuk, maar ik had graag nog iets gehad wat me echt zou bijblijven.

Ik dank uitgeverij DVP voor het e-boek!


3/5 sterren

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten