zaterdag 19 mei 2018

TBR Scallywagathon!

Hoi hoi!

Het is weer tijd voor de Scallywagathon. Een pirate themed readathon georganiseerd door booktubers Amanda (Read all the books) en Ali (Hardbackhoarder). Vorig jaar werd dit ook al georganiseerd - voor de eerste keer - en toen heb ik ook meegedaan. Lees hier mijn TBR.


Scallywagathon?
Hij zal plaatsvinden van 20 mei tot en met 27 mei (middernacht>middernacht) in je eigen tijdzone. Ze hebben een schatkaart uitgeschreven met challenges, waarbij je een beetje kan kiezen. Het is een piratenreadathon, maar je hoeft niet alleen maar piratenboeken te lezen. Ik zal hieronder de schatkaart toelichten.


(Klik hier voor de site met de grotere versies en de originele uitleg).

De bedoeling is dat je begint bij 1, 2, 3, 4 of 5. Je mag zelf kiezen welk startpunt je neemt. Ikzelf heb gekozen voor 4: A fictional you want to explore. Je startpunt heeft een bepaald kleur bolletje, en die kleur lijnen kan je uit kiezen voor je volgende bolletje. Mijn startpunt (4 = blauw) heeft een lijn naar 7 en naar 8. Ik heb gekozen om daarna naar 7 te gaan: Has red on the cover. Vanuit 7 ( = grijs) heb je twee paden: naar B of naar C. Ik heb gekozen voor B: A book that's exploded with popularity this year. Tot slot is er maar één pad vanuit een letter naar de laatste challenge toe, voor mij 9: A book by a woman author. Als ik al deze vier boeken heb gelezen, komt voor mij het pad vrij naar de schat!

TBR

Ik heb de volgende boeken gekozen om te lezen in de readathon:


4A fictional you want to explore: Hiervoor ga ik de Strijdmagiër lezen. Het derde deel in de Summoner serie. De wereld van deze serie vind ik echt heel interessant. Magie, je eigen demonen, elfen... Ik zou deze wereld best willen ontdekken.
7: Has red on the cover: Voor deze categorie kan ik ook de Strijdmagiër nomineren, maar ik ga proberen of ik toch vier boeken gelezen krijg. Ik kies daarom voor Inferno, het vijfde en laatste deel uit de Talon-serie van Julie Kagawa.
BA book that's exploded with popularity this year: Voor deze challenge wil ik Bloed en Beenderen lezen, al snap ik dat ik mezelf nu wel erg veel dikke boeken opleg.
9A book by a woman author: Ik heb gekozen voor het Dodenhuis van Sarah Pinborough. Ik was erg fan van 13 minuten dus ik ben heel benieuwd naar dit boek.

Ik hoop dat het me gaat lukken. Mijn scriptiedeadline nadert dus ik heb het erg druk, maar ik hoop deze boeken te kunnen lezen, als is het maar deels of zijn het er maar 2 of 3.

Ga jij ook meedoen met de ScallywagAThon? Doe je wel eens mee aan andere readathons?

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten