vrijdag 25 mei 2018

Recensie: Unhinged (Splintered #2) - A.G. Howard

Hii,

Vandaag de recensie van het tweede deel in de Splintered-serie. Let op! Het kan spoilers bevatten van Splintered, dus als je dit boek nog niet hebt gelezen... BEWARE.

Koop bij bol.com


Waar gaat Unhinged over?
Alyssa Gardner has been down the rabbit hole. She was crowned Queen of the Red Court and faced the bandersnatch. She saved the life of Jeb, the boy she loves, and escaped the machinations of the disturbingly appealing Morpheus. Now all she has to do is graduate high school.
That would be easier without her mother, freshly released from an asylum, acting overly protective and suspicious. And it would be much simpler if the mysterious Morpheus didn't show up for school one day to tempt her with another dangerous quest in the dark, challenging Wonderlandwhere she (partly) belongs.
Could she leave Jeb and her parents behind again, for the sake of a man she knows has manipulated her before? Will her mother and Jeb trust her to do what's right?


Cover en flaptekst
De flaptekst heb ik niet gelezen, omdat ik nog vrij recent Splintered uitlas. De cover vind ik weer geweldig en ik denk echt dat deze serie één van de mooiste covers ooit heeft. Wauw! Zo glimmend, magisch en kleurrijk. Heerlijk.

Beter dan deel 1
Wat me eigenlijk meteen opviel, was dat ik dit boek beter vond dan deel 1. Splintered maakte dat ik vrij lang moest wennen aan de wereld voor ik het echt leuk vond, waar ik bij Unhinged dus eigenlijk al vanaf pagina één in het verhaal zat. Ook het tempo, de spanning en de realiteit waarmee het verhaal komt vind ik hier veel meer op zijn plek. Ik voelde meer magie van Wonderland, maar ook voelde het leven in de echte wereld beter. Het klopte gewoon meer en ik kon eigenlijk alles wel waarderen.

Liefdesdriehoek
Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik vond dit boek zo goed als perfectie, op één ding na. De liefdesdriehoek. Zelf ben ik geen mega fan van liefdesdriehoeken meer, omdat ze best heel erg uitgekauwd zijn inmiddels binnen het YA genre, maar op z'n tijd kan ik er een best heel erg waarderen. De liefdesdriehoek in de Splintered-serie vond ik in deel één op zich wel oké, maar in dit deel wordt het me te ingewikkeld en teveel. Alissa is echt een mega hot-naar-her actie aan het doen tussen Morpheus en Jeb en ik vind het eigenlijk niet kunnen. Het is teveel 'maar ik hou van jullie allebei!!!!' en ook al snap ik dat het verhaaltechnisch handig is (want er komt nog een deel 3, dus daar zal ze pas in kiezen), vind ik het toch jammer. Alissa had al een soort van gekozen na deel 1, maar in dit boek is ineens alles weer mogelijk. Kies dan gewoon niet of laat het rusten.

Perfectie
Wat ik dus zei, los van de liefdesdriehoek vond ik Unhinged echt een heel fijn tweede deel van een serie. Meestal vallen bij mij tweede delen slechter dan eerste delen, maar bij de Splintered-serie is niets minder waar. Unhinged is echt een heerlijk verhaal, vol met verrassende elementen en personages/elementen die je kent uit Alice in Wonderland, maar dan toch anders. Ook veel nieuwe personages komen langs en veel nieuwe dingen gebeuren er in de echte wereld die Wonderland-gerelateerd zijn, waardoor het allemaal toch wel heel erg dichtbij komt...

Ik ben heel erg benieuwd naar het slot van de serie! Zal ze eindelijk haar keuze maken tussen Morpheus en Jeb? Zal ze queen Red verslaan? Kiest ze voor Wonderland of voor de mensenwereld? Heerlijk, eindelijk antwoorden krijgen!


4.5/5 sterren

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten