dinsdag 29 mei 2018

Recensie: A Grimm Warning (The Land of Stories #3) - Chris Colfer

Howdii!

Een van mijn favoriete middle grade series is the Land of Stories serie van Chris Colfer. Na het lezen van deel 1 - The Wishing Spell - was ik verliefd op de wereld die Colfer had geschapen en op de hoofdpersonages Alex en Connor Bailey. Al snel had ik ook deel twee gelezen, maar vandaag ga ik het alweer over het derde deel hebben.

Koop bij bol.com

Waar gaat A Grimm Warning over?
Conner Bailey thinks his fairy-tale adventures are behind him - until he discovers a mysterious clue left by the famous Brothers Grimm. With help from his classmate Bree and the outlandish Mother Goose, Conner sets off on a mission across Europe to crack a two-hundred-year-old code.Meanwhile, Alex Bailey is training to become the next Fairy Godmother . . . but her attempts at granting wishes never go as planned. Will she ever be truly ready to lead the Fairy Council?When all signs point to disaster for the Land of Stories, Conner and Alex must join forces with their friends and enemies to save the day. But nothing can prepare them for the coming battle . . . or for the secret that will change the twins' lives forever.

Cover en flaptekst
De covers van deze boeken vind ik heel erg tof, omdat ze laten zien waar het boek over gaat. Zelfs de kleinste details gaan over een deel van het verhaal en dat vind ik echt heel gaaf. Los van dat de boeken ook heel mooi bij elkaar passen en allemaal een toffe kleur hebben met prachtige letters, is het ook gewoon een toffe cover. Het sluit ook goed aan bij de doelgroep, naar mijn mening. De flaptekst klinkt weer lekker avontuurlijk. Deel twee sloot best wel definitief af al, maar dit maakt toch nieuwsgierig: hoe gaat Colfer nu weer een heel boek vullen?

Geen kinderen meer
Wat in dit boek een vrij groot thema is, is dat Alex en Conner Bailey niet meer de kinderen zijn die ze in de eerste twee delen waren. Ze hebben nog steeds het enthousiasme, hun liefde voor de fairytale world en wat kinderlijk gedrag, maar in dit deel groeien ze echt op tot pre-pubers. Een crush, onzekerheid over zichzelf, denken over en werken aan de toekomst... Ik vind dat een sterk punt, want hoewel het jammer is dat je het kinderlijke duo uit de eerste twee boeken niet meer hebt, krijg je er nu wel twee groeiende, sterke personages voor terug. Het is natuurlijk ook het meest geloofwaardig dat ze door de boeken heen groeien en ik vind dat Colfer het heel mooi heeft gecombineerd, opgroeien, maar toch sprookjesland redden.

Avontuurlijker en plottwists met een hoofdletter P
Het voelt voor mij alsof dit derde deel een stuk avontuurlijker is. In het begin is er nog niet veel aan de hand in the land of Stories, maar toch is het al vrij avontuurlijk. Je leest over hoe Alex haar best doet om een goede fee te worden en Conner reist in de mensenwereld af naar Duitsland, om een lezing bij te wonen over drie exclusieve, recent ontdekte verhalen van de gebroeders Grimm. Hiermee gebeurt er al gelijk op twee locaties vrij veel, wat een erg leuke manier van lezen is. Als het echte avontuur begint, reist Conner af naar the land of Stories, maar niet zonder eerst Londen te bezoeken en met een klasgenootje en een nieuw gemaakte vriend een dreiging te onderzoeken. Erg leuk dat dit deel zoveel meer biedt, ook in de mensenwereld. De plottwists in dit boek zijn ook erg sterk. Er gebeurt best veel en helemaal het einde... Het zette me helemaal op zijn kop. Het boek is 469 pagina's, maar ik heb het gewoon in één dag uitgelezen! Het is zo heerlijk! Zo magisch en fantasierijk. Echt een aanrader!

4/5 sterren

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten