zondag 27 mei 2018

Recensie: Ensnared (Splintered #3) - A.G. Howard

Hoi hoi,

Vandaag vertel ik je wat ik vond van het slot van de Splintered-trilogie: Ensnared.

Koop bij bol.com

Waar gaat Ensnared over?
After surviving a disastrous battle at prom, Alyssa has embraced her madness and gained perspective. She's determined to rescue her two worlds and the people and netherlings she loves. Even if it means challenging Queen Red to a final battle of wills and wiles . . . and even if the only way to Wonderland, now that the rabbit hole is closed, is through the looking-glass world—a parallel dimension filled with mutated and violent netherling outcasts.


In the final installment of the wildly popular Splintered trilogy, Alyssa and her dad journey into the heart of magic and mayhem in search of her mom and to set right all that's gone wrong. Together with Jeb and Morpheus, they must salvage Wonderland from the decay and destruction that has ensnared it. But if they succeed and come out alive, can everyone truly have their happily ever after?

Cover en flaptekst
Zelfde verhaal als bij de recensie van Unhinged: ik heb de flaptekst niet gelezen, omdat het vorige deel nog goed in mijn geheugen zat. De cover is wederom weer prachtig en ze staan ook echt heel mooi in de kast, omdat de ruggen ook heel mooi zijn! Mijn favoriet van de drie blijft de cover van Splintered, maar eigenlijk zijn ze allemaal mooi.

Een geweldige combi van alles
In Ensnared kwamen eigenlijk alle elementen die je van een slot verwacht, terug: een epic battle, een antwoord op je vragen, drama, spanning, immense plottwists en veel liefde en loyaliteit. Ik vond het heerlijk hoe Jeb zich van boek één naar boek drie heel erg heeft ontwikkeld. Hij naar mijn mening nog wel het meest van iedereen. Niets is wat het lijkt in Wonderland en de plottwists vliegen je in het slotdeel dan ook om de oren. Het creepy level wordt naar een hoger niveau getild en ik vind de eindstrijd echt heel tof. Wat een emoties.

Daar is mijn kritiek weer op de liefdesdriehoek
In de recensie van Unhinged kwam ik met de mening dat ik het geen leuke driehoek vond tussen Alissa, Jeb en Morpheus. Ik hoopte dat dit in Ensnared beter zou zijn en dat er eindelijk gekozen zou worden... Ik kan natuurlijk geen spoilers geven, enkel zeggen dat ik het geen goede oplossing vond. Alissa's keuze vond ik vervelend (ongeacht van welke jongen mijn voorkeur had) en de manier waarop het boek daarmee eindigt vond ik best irritant. Dit was voor mij dan ook de reden om dit boek geen 5 sterren te geven. Ik ergerde me in dit deel soms flink aan Alissa en was eigenlijk wel blij dat de serie klaar was, wat haar betrof. De rest van de personages vond ik heel erg leuk en helemaal Rabid White vind ik echt een geweldig personage.

Al met al...
Ondanks die stomme liefdesdriehoek vond ik deze serie echt ontzettend leuk! Ik raad het je zeker aan om te lezen. Als je fan bent van Alice in Wonderland zal je dingen herkennen en dat is leuk, maar als je geen fan bent van Alice in Wonderland is het ook leuk, omdat deze serie zoveel nieuws toevoegt! Het is duister, griezelig, magisch en het plot zit heel erg goed in elkaar. Lees het!


4.5/5 sterren

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten