donderdag 3 mei 2018

Blogtour: Bakken met de Happiness Goeroe - Confetti cake met glitters!

Hi lieve lezer,

Vandaag is mijn aandeel aan de blogtour van Harper Collins en ik heb vandaag een bakblogpost in de aanbieding. Speciaal voor de release van De Happiness Goeroe (klik hier voor de recensie) van Jette Schröder ga ik een happy-cake maken. Ik neem je stap voor stap mee en daarna kun je het zelf proberen!

Allereerst even de mededeling dat ik geen bakgodin ben. Meestal komen dingen die ik doe er niet uit te zien als op de verpakking, zelfs niet met een speciale mix van Dr. Oetker die eigenlijk niet fout kan gaan. Toch vind ik bakken gewoon heel erg leuk en uiteindelijk gaat het ook om het plezier!


Samen met mijn beste vriendin Iris haalde ik alle ingrediënten. De grap is, dat dat maar één doos was. De zure matten die je ziet, zijn stiekem op de foto geslopen, maar die horen er niet bij. Die waren voor tijdens het bakken, mmm.


We hebben gekozen om een confetticake te maken. De cover van de doos zegt al 'Happines is...' dus ja, erg toepasselijk. Het fijne aan deze cake is dat het slechts de toevoeging van 210 ml water nodig heeft, dus je hebt ook geen gek boodschappenlijstje af te gaan! Easy, peasy. Wij hebben wel er zelf voor gekozen om nog extra een doosje roze glittersuiker te kopen, want glitters.


Stap voor stap zijn we de instructies gaan volgen. De oven kan je vast voorverwarmen op 180 graden (zowel elektrisch als hetelucht).


Als eerste het cakedeeg maken. De cakemix vermengd met 100 ml water.


Tijd om met de mixer op stand 3 alles gedurende 3 minuten goed te mixen.


Na drie minuten, als de cakedeeg lekker glad is, moet 3/4 van het zakje confetti erin.


Dan dat weer even mixen, en als het een glad geheel is, kan het in het bijgeleverde witte doosje worden geschept. Dan zet je de to-be cake in het midden van de oven en laat je hem daar 25-30 minuten staan. Wij hebben 26 minuten gedaan en het was perfect (prik met een satéprikkertje erin, als het schoon er weer uitkomt is je cake goed). Het lijkt heel weinig wat er in het bakje zit, maar alles gaat flink rijzen.


Terwijl de cake in de oven zit kan je beginnen aan de pudding. Er komt in het midden van de cake (in doorsnede) een laag pudding tussen. Het zakje poeder en 100 ml water kan je met een lepel heel makkelijk mengen.


De oven piept en je cake is klaar! Wat een beauty! Tijd om hem horizontaal door de helft te snijden en de pudding ertussen te doen.


Goed, ik ben heel slecht in horizontaal een cake doorsnijden, maar je snapt het idee. Er is genoeg pudding voor het hele oppervlak. Daarna plaats je de bovenkant er weer op.


Maar hij is nog niet af!


Tijd om het glazuur te maken! (Dit kan ook al tijdens dat de cake in de oven staat, maar wij deden het erna. Het is zo klaar!) Het zakje glazuurpoeder en 10 ml water maken het een troebelige boel. 


Dit giet je over de cake. Vooral in het midden gieten, want het druipt toch nog naar de zijkanten.


Na het glazuur kan je de 1/4 confetti die er nog over wat overheen gieten. Wij hebben dus ook onze roze glitters er nog bijgegooid: wat een feestje!

De cake is volgens het pak nu officieel klaar, maar ik raad je aan hem nog een half uur tot een uur in de koelkast te zetten, want dan is het glazuur goed gehad en de pudding stevig. Dan is de cake nóg lekkerder om te eten.

Want lekker was hij zeker... mmm!

Dit was mijn aandeel aan de blogtour. Ik hoop dat je het leuk vond om een interactief iets te lezen bij een boek. Ik vond het in ieder geval wel een leuk concept! Harper Collins, hartelijk bedankt voor het boek en voor de plek in de blogtour. Op naar de volgende blogger!

Bak jij ook wel eens? Wat maak je dan?

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten