donderdag 5 april 2018

Review: Brush Letteren en BuJo Stencils van MUS!

Hii creatieveling!

Een tijdje ben ik al druk met bulletjournalen en handletteren. Handletteren gaat me niet zo goed af, dus vandaar dat ik me waagde aan het brush letteren handboek van MUS. Daarnaast ben ik niet zo goed in tekenen, waar ik wel op oefen, maar ik besloot ook eens BuJo stencils te gebruiken van MUS. Zij hebben echt zulke toffe dingen voor je BuJo!


Dit is het workshop handboek. Echt super mooi, groot, flexibel en heel duidelijk.


Er zijn hoofdstukken waarin je allerlei verschillende dingen kan leren. Van hoofdletters, tot tekens, tot cijfers, tot heel veel verschillende lettertypes.


Zo leer je hier ook verschillende technieken mee, zowel dikke letters als vormgegeven letters door middel van strepen en stippen/streepjes. Ook staan er zoveel andere opties nog in, zodat je ook een spread kan maken met verschillende lettertypes, zoals dit:

Gerelateerde afbeelding

Er zijn echt oneindig veel dingen mogelijk!


Wat ik persoonlijk een dikke plus aan dit boek vind, is dat het oefenpagina's heeft. Ik snap dat bij een workshop boek het de bedoeling is dat je het oefent, maar hier zit het ín het boek en echt voor alles (hoofdletters, kleine letters, strepen, golven, tekens, alles). Je kan zo ontzettend makkelijk oefenen op deze manier. Echt heel fijn!


MUS heeft een BuJo kit, waar stencils inzitten. Ze hebben ook nu los een pakje BuJo stencils uitgegeven. Ik heb wel de vraag gekregen waarin ze verschillen of hetzelfde zijn. Hier je antwoord!


De bovenste foto (de zwarte stencils) komen uit de BuJo kit. Ze zijn op zich heel handig, maar ontzettend fragiel en daardoor lastig om mee te tekenen. Plus het zijn er maar vier, wat op zich voor een BuJo kit prima is, maar uiteindelijk wil je natuurlijk veel meer stencils! De onderste foto met de doorzichtige stencils, die is van het stencilpakje. Deze zijn een flink stuk steviger en hier kan je echt handig mee te werk gaan. Ze bevatten de vier stencils van de BuJo kit ook, dus je loopt niks mis als je de kit niet koopt. Wil je dus echt vooral de stencils hebben, hoef je de kit er niet per se voor te kopen. Er zitten een heleboel stencils in het pakje en ze lopen echt uiteen van kaders tot figuurtjes tot teksten. Het is echt super handig, al zou je het alleen maar gebruiken voor inspiratie en niet eens ermee overtrekken. Ze geven je BuJo (zeker als je zelf nog niet uit de losse pols allerlei van Gochjes tekent) een erg professioneel karakter. 

Ik ben fan! Ga jij ze ook uitproberen?


Ik dank MUS voor het handletterboek en de stencils! Op naar vele creatieve uren!

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten