donderdag 26 april 2018

Evenement: YALFest 2018 + unboxing goodiebag!!

Hallo, hallo, hallooooo!

Afgelopen zondag was het eindelijk zo ver: YALFEST 2018!! Ongelofelijk lang hebben heel veel boekenwurmen, waaronder ik uitgekeken naar dit evenement. Vandaag geef ik je een sfeerimpressie van de dag en unbox ik de goodiebag!


Rond 10 voor half 11 kwam ik aan bij de Studio's in Aalsmeer. Het stond toen al vol met YALFest feestgangers!


Eenmaal binnen even kaartje scannen, en toen kregen we een plattegrond. Om half 12 zou de Q&A beginnen, dus ik had eventjes de tijd om rond te neuzen in het pand en toffe goodies te kopen. Ik kocht bij Romadecandles twee kaarsjes: Celaena Sardothien en Ravenclaw, ik kocht bij Emmy van Letters and Lights de mok met Accio Tea en ik kocht bij Celebrate Books een linnen tasje met opdruk van Hermelien.


Om half 12 begon het programma met onze altijd gezellige Bart Boonstra. De auteurs waren allemaal echt super leuk en soms zelfs echt hilarisch in hun antwoorden. Echt een show om naar te kijken. Om half 1 was het lunchtijd en konden we broodjes kopen, maar ook nog langs de kraampjes en activiteiten doen als waarzeggerij en portrettekenen.


Ik ging rond 1 uur in de rij staan van Anne, illustrator by Other View. Ik had om 2 uur een master class, maar hoe lang kon de rij nou helemaal duren? Nou, lang... Om 5 voor 2 was ik aan de beurt, maar ik ging die master class zo natuurlijk niet meer halen. Ik vond dat wel jammer, maar ik wilde ook weer niet net als ik aan de beurt was zeggen van 'joe' en naar de master class gaan. Dus geen Happiness Goeroe voor mij uiteindelijk.Toen ik klaar was met de tekening, ging ik vast in de rij staan bij Tomi Adeyemi. Haar rij was constant vol, maar nu iedereen bij de workshops was, pakte ik mijn kans.


Wat een leuke vrouw is Tomi! Ze heeft mijn boek gesigneerd en we hebben gekletst en gelachen over krullen, pijnlijke mondhoeken van het lachen en haar onvoorstelbare liefde voor haar fans.


Toen ging ik in de rij staan bij Taran Matharu. Hij signeerde mijn boek en vertelde me dat hij al voor de vijfde keer in Nederland is. Hij vindt de mensen heel fijn, omdat ze zo verwelkomend en direct zijn, maar ook alle kanalen en bloemen vindt hij leuk. Wat een kerel, helemaal leuk.


De laatste auteur bij wie ik een boek wilde signeren was Laura Steven. Wat een mooie, maar vooral ook grappige meid. Ook zij bewonderde mijn krullen, vroeg me naar mijn favoriete personage van haar boek en signeerde het vervolgens. 


Later liep ik nog even langs de button-maak-stand, waar ik een button maakte van Winnie the Pooh. Ook pakte ik een boekenlegger van de promotietafel en toen plofte ik even neer om te wachten op de bingo.


Winnieeeeee!


Tot slot was er dus nog een bingo, waar je toffe prijzen kon winnen. Tim presenteerde dit op z'n Tims, wat erg leuk was. Helaas had ik een Bingokaartje waarbij ik voor de volle kaart nog iets van 9 hokjes moest, like helemaal niet dichtbij dus, maar het was zeker gezellig!


Eenmaal thuis pakte ik al mijn spullen uit. Wat een buit! Naast alle gesigneerde boeken, had ik ook nog mijn mok, kaarsen, portretje en linnen tasje. De rest van de foto is van de goodiebag: een heleboel boekenleggers, kaartjes, promotiefolders en een voorproefje van Obsidian. Bookplates van alle auteurs, een totebag van Bol met een Pippi Langkous quote, een totebag van Bloed en Beenderen, een VOL van Boeken magazine, een kladblokje van DVP, een wreck this journal, een potlood met 'Babe, you got this', een mok van Best of YA met 'mentally dating a fictional character' en het boek Monster van Michael Grant. Woooow!

De goodiebag was echt goed gevuld en zo met mijn gekochte dingen, gesigneerde boeken en prachtige ervaringen was het een super leuke dag. Ik heb zo ontzettend veel mensen gesproken, waarvan heel veel bekende gezichten (bloggers, vloggers, vrienden, fans (ja, iemand herkende me van mijn blog)), maar ook zoveel onbekende gezichten die ik door wachten in de rij ontmoette, die achter of bij de kraampjes stonden, die naast me zaten bij het openingsprogramma of de bingo en noem zo maar op. Echt heel leuk om allerlei boekenfans van heel Nederland te spreken en om te kletsen over onze passies: boeken!

Heel erg geslaagd dus, op naar volgend jaar!!

Ben jij ook naar YALFest geweest? Wat vond je ervan?

Liefs,
Monica

2 opmerkingen: