donderdag 8 maart 2018

Recensie: Poison - Bridget Zinn

Hoi lieve lezer,

Enige tijd terug ontdekte ik een boek waarvan de cover me echt helemaal deed smelten. Het is de mooiste cover die ik ooit heb gezien, en hij behoort toe aan Poison van Bridget Zinn. Ongeacht waar het boek over ging, wilde ik het hebben. Aaah!

Koop bij bol.com

Waar gaat Potion over?
Sixteen-year-old Kyra, a highly-skilled potions master, is the only one who knows her kingdom is on the verge of destruction—which means she’s the only one who can save it. Faced with no other choice, Kyra decides to do what she does best: poison the kingdom’s future ruler, who also happens to be her former best friend.

But, for the first time ever, her poisoned dart... misses.

Now a fugitive instead of a hero, Kyra is caught in a game of hide-and-seek with the king’s army and her potioner ex-boyfriend, Hal. At least she’s not alone. She’s armed with her vital potions, a too-cute pig, and Fred, the charming adventurer she can’t stop thinking about. Kyra is determined to get herself a second chance (at murder), but will she be able to find and defeat the princess before Hal and the army find her?


Cover en flaptekst
Ik kan nog uren over de cover doorgaan, maar dat doe ik niet. Het is gewoon perfect. Klaar. De flaptekst vind ik heel interessant klinken en het lijkt echt iets voor mij. Magie, dieren, liefde. Heerlijk!

Grappig en gevat
Wat ik had verwacht van dit boek was dat het magisch zou zijn, spannend, avontuurlijk en misschien ook nog romantisch, maar wat ik niet had verwacht was dat het echt grappig was! Het boek is zo gevat geschreven en de dialogen tussen Kyra en Fred zijn echt ontzettend fijn om te lezen. Heerlijk tempo, leuk woordgebruik en gewoon grappige inhoud. Ik heb echt super genoten van die twee en zelfs hardop gelachen soms om hun gesprekken. De schrijfstijl van het boek vond ik sowieso een pluspunt. Het had mooie beschrijvingen van de wereld, maar bleef er niet in hangen. Het had wel een hoop namen, maar het bleef begrijpelijk voor mij. Erg fijn.

'A marriage contract is powerful magic, Ariana. It means you belong to someone.'

Origineel concept
Wat ik ook heel leuk vind, is dat het boek best origineel is in zijn concept. Tuurlijk zijn er boeken over vergif gemaakt, tuurlijk zijn er boeken met dieren, zelfs pratende dieren, maar zo alles bij elkaar is het een origineel boek. Een meesteres in vergif die samen met een klein varkentje haar beste vriendin - de prinses - voor de tweede maal gaat proberen te vermoorden. Heerlijk toch? De uitwerking is wel iets waar het boek wat op terugviel voor mij. Het begin vond ik lekker op gang komen, al zitten er random in het boek ineens een boel terugblikken. Op zich niet erg, als ze zouden worden onderscheiden met schuingedrukte passages of aparte hoofdstukken. Nee, ze zitten gewoon random in de tekst verweven. Soms was ik een beetje de kluts kwijt waar het over ging, en dan bleek het weer een van de terugblikken te zijn. Dat vond ik jammer, want dat maakte het wat trager en ingewikkelder. Had niet gehoeven. Daarnaast vind ik ook de verhaallijn net even te makkelijk gaan. Gevangen? Geen probleem, we zijn zo weer weg. Iemand die ze op het spoor is? Geen eens een aanvaring, gewoon lekker gevlucht. Jammer, want de puntje-op-je-stoel-spanning bleef hierdoor uit. Tot slot had ik nog wat issues met de ontknoping. Zeker een toffe ontknoping, op de rol van het hoofdpersonage na. Zij bleek ineens een bepaalde rol te spelen in het verhaal, die van mij niet had gehoeven. Het had leuker geweest - naar mijn mening - als ze had gebleven wie ze was.

Conclusie
Al met al toch een heerlijk boek. Het is vrij dun, dus het leest zo weg. Alleen voor de cover zou ik hem al in huis halen ;) Een lekker tussendoortje!


3.5 of 3.75/5 sterren


Wat vind jij van de cover van Poison?

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten