dinsdag 13 februari 2018

Blogtour: Onzuiver - Sarah Dalton

Hoii!

Er is weer een blogtour aan de gang vanuit Dutch Venture Publishing en vandaag is het mijn dag! De blogtour is van het boek Onzuiver van Sarah Dalton.

Koop bij bol.com

Waar gaat Onzuiver over?
In het Groot-Brittannië van de toekomst is perfectie te koop. Rijke ouders laten door het Ministerie voor Genetische Perfectionering (G.E.P.) perfecte kinderen maken. Mensen zonder 'schoon' DNA zijn Onzuiver en worden als slaaf gebruikt. De Operatie die voorkomt dat Onzuiveren nog kinderen kunnen krijgen, is verplicht.
Mina Hart is een vijftienjarig Onzuiver meisje met een geheim. Als ze met haar vader naar Regio 14 verhuist om een nieuwe start te maken, sluit ze al snel vriendschap met Angela en haar geadopteerde broer Daniel. Mina komt erachter dat Daniel ook geheimen heeft en dat zij een band delen die steeds sterker wordt.
Als Mina wordt geconfronteerd met de arrestatie van een Onzuivere klasgenoot, bewerkstelligd door hun wrede lerares, wordt het voor Mina steeds duidelijker: dit is niet het leven wat zij wil leiden. Ze wil zich aansluiten bij het verzet - de organisatie die zij verantwoordelijk houdt voor de dood van haar moeder.


Cover en flaptekst
De cover vind ik wel spooky aandoen, al weet ik niet helemaal of dat de bedoeling is. De kleur vind ik mooi, wel wat eentonig. Ik ben benieuwd, want de flaptekst klinkt heel interessant.

Concept
Het concept vind ik echt heel gaaf klinken. Het doet me een beetje denken aan een soort dystopische Divergent wereld met zuiveren en onzuiveren. De zuiveren horen erbij en hebben allerlei privileges, de onzuiveren zijn eigenlijk een beetje het uitschot van de wereld. Ik ben gek op dit soort samenstellingen van de samenleving, want je kan er zoveel actie, verraad en onmogelijke liefdes in verwerken. Uiteindelijk vond ik het concept ook wel het tofste aan het hele boek, al had het voor mij nog meer uitgewerkt mogen worden. Ik had constant het gevoel alsof er iets miste, al weet ik niet wat. De wereld bleef me een beetje te vaag en ik had meer intriges verwacht, op een paar sterke plottwists aan het einde na.

Personages
Mina vond ik een heel leuk personage, hoewel ik nog graag meer van haar had willen weten. Ook van de andere personages kwam er voor mij persoonlijk te weinig naar voren en vond ik zelfs vrij saai. Ik vond Sebastian moeilijk te doorgronden en vond de love triangle in het boek erg overbodig, voorspelbaar en ook een beetje irritant. Ik voelde gewoon niet dat het van de grond kwam en ik voelde me niet geboeid door de wereld en het verhaal.

Schrijfstijl
Ook vond ik het lastig om van Dalton's schrijfstijl te gaan houden. Ik vond het veel te beschrijvend en veel teveel gericht op details van alles, waardoor ik erg moeilijk in het boek kwam en erg moeilijk door kon lezen. Het las voor mij gewoon niet zo lekker weg, maar dat kan natuurlijk een persoonlijke smaak zijn.

Voor mij was het boek geen succes, maar laat je er niet van weerhouden om zelf te ontdekken wat je van het boek vindt!

2.5/5 sterren

Ik dank uitgeverij DVP hartelijk voor het eBook.

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten