vrijdag 9 februari 2018

Blogtour: Hart van Glas - Miranda Peters

Hii daar!

Vandaag is het aan mij de beurt in de blogtour van Hart van Glas om aan jullie te vertellen wat ik ervan vond!

Koop bij bol.com

Waar gaat Hart van Glas over?
Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet en ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk. Het blijft een raadsel hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje heeft opgelopen.

Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Behalve haar beste vriendin mag niemand weten wat Hesters geheim is: dat ze bovenmenselijke kracht bezit.

Dan ontmoet ze Siem en wordt ze voor het eerst in haar leven hopeloos verliefd. Alleen is niets wat het lijkt en beleeft Hester dingen waar ze nooit van heeft kunnen dromen - of misschien toch wel?


Cover en flaptekst
De cover vind ik erg mooi, al ben ik zelf nooit zo fan van mensen op de cover. De kleuren vind ik wel heel gaaf en de flaptekst vind ik ook erg cool klinken.

Proloog
De proloog is echt een binnenkomer. Het wordt heftig beschreven en je zit gelijk in het boek. Ik vind Miranda's schrijfstijl erg pakkend en gelukkig lekker vlot. Steeds meer lees ik de laatste tijd boeken die maar niet opschieten voor mijn gevoel, maar dit boek heeft een fijn tempo en daardoor vlieg je door gesprekken en gebeurtenissen heen. Ik zat binnen no time op de helft van het boek!

Personages
De personages vind ik goed gekozen en realistisch overkomen. In het begin van het boek wordt de focus gelegd op het bovennatuurlijke. Ik hou daar wel van, maar ik was wel blij dat het boek al snel meer richting de liefde ging en het bovennatuurlijke een wat minder sterke toon kreeg. Tuurlijk is het een belangrijk onderdeel van het verhaal en blijft het centraal staan, maar ik vond zo de dromen over elkaar en de speciale krachten precies genoeg om het verhaal te waarderen en volgen. Ik vind de beste vriendin van Hester en haar zusje erg leuke personages die je echt op meerdere momenten een glimlach op je gezicht geven. De vrienden van Siem zijn uiteenlopend in karakter, maar vind ik wel goed bij het verhaal passen. Het klopt gewoon allemaal.

Verhaallijn
De verhaallijn was ik eerst een beetje bang voor, want ik heb vaak met bovenmenselijke boeken dat het heel gaaf kan zijn, of echt helemaal een - voor mij - verkeerde weg in kan slaan. Uiteindelijk verbaasde ik me erover hoe ik in het boek werd gezogen. Ik wilde alleen nog maar lezen, lezen, lezen. Ik las het boek uiteindelijk in 2 dagen uit en ik vond het erg leuk. De switch van het bovennatuurlijke naar voornamelijk liefde was wel wat abrupt, maar ik ben nou eenmaal een sucker voor liefdesverhalen, dus ik vond het zo erg ook weer niet... ;-) Het einde is spannend en ondanks dat het misschien geen perfect boek was, is het zeker een aanrader. Oeh en er zit zelfs een Teen Wolf referentie in, yasss!

Hart van Glas is een ontzettend fijn boek. De personages zijn echt, de gebeurtenissen zijn spannend en de liefde is voelbaar. Heerlijk!

4/5 sterren

Ik dank uitgeverij DVP hartelijk voor het eBook!

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten