maandag 15 januari 2018

Recensie: The Enchantress Returns (The Land of Stories #2) - Chris Colfer

Hi daar,

Afgelopen jaar las ik het eerste deel in the Land of Stories serie van Chris Colfer en werd gelijk verliefd op de wereld en de personages. Wat een heerlijk verhaal, dat smaakte naar meer!


Koop bij bol.com

Waar gaat The Enchantress Returns over?
Alex and Conner Bailey have not been back to the magical Land of Stories since their adventures in The Wishing Spell ended. But one night, they learn the famed Enchantress has kidnapped their mother. Against the will of their grandmother (the one and only Fairy Godmother), the twins must find their own way into the Land of Stories to rescue their mother and save the fairy tale world from the greatest threat it's ever faced.

'No one wins when there is loss.'

Cover en flaptekst
De covers van The Land of Stories serie vind ik erg mooi. Ze zijn eigenlijk al een verhaal op zich. Het verhaal wordt in personages en attributen al een beetje weergegeven, dus het is erg leuk om voor en tijdens het lezen de cover nog weer even in de gaten te houden. De flaptekst klinkt avontuurlijk en sprookjesachtig, maar ik heb eigenlijk de flaptekst maar kort gelezen en ben toen gelijk in het verhaal gedoken.

'Just because anyone can do something doesn't mean everyone should.'

Sfeer
Wat ik zo heerlijk vind aan deze serie is dat het gaat over al je favoriete sprookjes, maar dat het ook die magische, sprookjesachtige sfeer overbrengt in de schrijfstijl. De manier waarop het verhaal verteld wordt en de personages met elkaar communiceren, daar hangt gewoon een heel fijn gevoel aan. Dit magische begint al bij het eerste woord en duurt tot en met het laatste. Verder is het verhaal zelf natuurlijk ook heel sprookjesachtig. Hoofdpersonen Alex en Conner zijn weer een jaar ouder dan in hun vorige avontuur, en ze vinden zichzelf al heel volwassen. Ik vind het super leuk om te lezen hoe ze zich nu gedragen in hun eigen wereld en de sprookjeswereld en hoe het hen eigenlijk juist in problemen brengt. Daarnaast zit ook dit deel weer vol mooie quotes en levenslessen, wat ik erg mooi vind. Naast een leuk verhaal, krijg je ook nog een portie wijsheid op je bord.

'Jealousy is just a reminder of the frustrations you have with yourself.'

Origineel
Waar ik bang voor was, aangezien deze serie uit 6 boeken bestaat, dat het per deel een beetje zou afnemen in originaliteit. Het tweede boek ben ik minder bang voor dan voor het zesde boek, dat wel, maar alsnog was ik bang dat de wereld in het eerste boek wel verkend was. Tuurlijk zijn er belachelijk veel sprookjes en klassieke verhaaltjes, maar in deel één heb je zo ontzettend veel (van de bekendste) sprookjesfiguren al ontmoet en ben je letterlijk The Land of Stories volledig doorgereisd. Wat meer was er te verkennen? Veel! Dit deel begon gelijk al ontzettend origineel en dit hield het hele boek aan. Er zijn weer zoveel nieuwe personages en plekken die je ontdekt, en zoveel nieuwe manieren van door het land reizen en voorwerpen verzamelen. Ik had het niet gedacht, maar ook dit deel zit weer vol met originele avonturen. Je komt ook de bekende figuren uit het eerste deel weer tegen, maar dat is juist leuk. Veel figuren maken een groei door en je leert ze allemaal beter kennen. Ook Alex en Conner maken een groei door en ik vind het per deel nu al leuker worden.

'What are our options? If I have the choice of being doubtful or being hopeful, I'm going to choose hopeful. It takes less work to be positive.'

Ik ben ontzettend benieuwd naar deel 3, maar het zal niet lang duren voor ik die ga lezen! Ik hoop dat ook dat deel me weer kan verrassen en dat ik een hoop bekende, maar vooral ook nieuwe personages leer kennen. Dit avontuur mag van mij wel 6 boeken duren!


Ken jij the Land of Stories serie al? En wat is jouw favoriete sprookje?

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten