woensdag 17 januari 2018

Blogtour: De Stem van de Zee - Mara Li

Hii

Vandaag mijn aandeel in de blogtour van De Stem van de Zee van Mara Li!

Reserveer bij bol.com

Waar gaat De Stem van de Zee over?
Wat als de legendarische koning Arthur zou opgroeien in een dystopische toekomst waar magie weer een rol speelt?
Volg het verhaal van de jonge Arthur door de ogen van Nimue, zijn zus, en laat je meevoeren naar een postapocalyptisch Europa vol mythologie en wonderlijke verschijningen in de trilogie 'De gave van de Selkie'.
Arthur en Nimue wonen bij hun oma sinds hun vader op zee is omgekomen en kennen hun moeder alleen uit verhalen, maar daar komt verandering in als Nimue op zolder een oud dagboek van haar moeder Rona vindt. Kort daarop wordt hun dorp verwoest door een zware storm en overlijdt hun oma. Samen besluiten ze op pad te gaan met het dagboek als leidraad: door hun familiegeschiedenis te volgen, kunnen ze Rona misschien vinden.
Tijdens hun tocht door een grimmig en door ziekte geteisterd Europa krijgt Nimue steeds vaker visioenen van een vreemde, in mistflarden gehulde verschijning. Deze Vale Man lijkt haar niet alleen in haar dromen, maar ook in het echte leven te volgen. Waarom vertoont hij zich aan haar? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?


Cover en flaptekst
De cover was wat me aantrok in dit boek. Ik had de flaptekst eigenlijk niet gelezen, maar ik zag deze cover en dacht: ja! Ik wil dit boek lezen. Echt een mooie kleurcombinatie en lettertype. Tof!

Poëtisch
Wat me gelijk aan het boek opviel was de schrijfstijl. Ergens vond ik het mooi geschreven, maar in de meeste gevallen vond ik het ontzettend traag. Door alle mooie zinnen die ellenlang woorden achter elkaar bevatten, kwam voor mij het tempo er maar niet in. De wereld wordt heel uitbundig beschreven en dat is fijn om de wereld te leren kennen, maar ik heb zeker tot de eerste 60 pagina's tempo gemist. Het was me te beschrijvend en poëtisch, maar daarna vond ik het leuker worden. De poëtische schrijfstijl geeft wel veel stof voor quotes, trouwens, dat wel.


'De vlieger ontsnapt in een wervelende vlucht boven zee. Ik staar naar de gele stip tegen een grijzer wordende lucht, totdat ik hem niet meer kan zien. Waar ga je heen? vraag ik hem in gedachten. Zal iemand je vinden?'
Magie
Hoewel de achterkant over magie spreekt en het er ook wel een beetje in was verwerkt, had ik veel meer magie verwacht. Het was nu meer een soort realistische wereld waarin toevallig wat geesten en genezers rondlopen, zo'n idee gaf het mij. Ik vond dat wel jammer, want ik was klaar om naar een gave wereld te reizen, vol met magie. Het was nu meer een Vliegende Hollander op zee-verhaal met de pest als bedreiging.

'Even waarachtig als de poolster en zo steevast als de getijden van de zee.'

Toch wel leuk
Genoeg kritiek nu, want uiteindelijk gaf het boek ook positieve vibes. De personages vond ik bijvoorbeeld heel interessant en origineel. De setting trok me niet echt, maar was wel helemaal uitgedacht, dat kon je merken. Dat gaf een sterke basis aan het verhaal. Er kwam een veelzijdigheid van personen, volken en gebieden voorbij, waardoor er wel telkens wat gebeurde op een gegeven moment, zonder dat je overspoeld wordt door informatie. Tot slot vond ik ook het familiegebeuren een mooie toevoeging. Het gaf een ontroerende laag aan het verhaal en liet je begrijpen waar de hoofdpersonages alles voor doen.

Niet helemaal wat ik verwachtte, en ik trek nu ook nog niet naar deel twee toe, maar het boek heeft me zeker ook mooie dingen gebracht.

De blogtour gaat natuurlijk morgen gewoon verder! Klik hier als jij wil weten wie er allemaal nog wat over dit boek gaan plaatsen en check hun meningen ook!Liefs,
Monica 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten