donderdag 14 december 2017

Recensie: The Dreadful Tale of Prosper Redding - Alexandra Bracken

Hii!

Eigenlijk wilde ik The Deadful Tale of Prosper Redding met Halloween lezen, maar ik kwam er door drukte toen niet aan toe. Ik las hem in december, maar daar bleek hij alsnog erg geschikt voor!Waar gaat The Dreadful Tale of Prosper Redding over?
Prosper is the only unexceptional Redding in his old and storied family history-that is, until he discovers the demon living inside him. Turns out Prosper's great-great-great-great-great-something grandfather made-and then broke-a contract with a malefactor, a demon who exchanges fortune for eternal servitude. And, weirdly enough, eight-hundred-year-old Alastor isn't exactly the forgiving type. The fiend has reawakened with one purpose--to destroy the family whose success he ensured and who then betrayed him. With only days to break the curse and banish Alastor back to the demon realm, Prosper is playing unwilling host to the fiend, who delights in tormenting him with nasty insults and constant attempts to trick him into a contract. Yeah, Prosper will take his afterlife without a side of eternal servitude, thanks. But with the help of his long-lost uncle, Barnabas, and his daughter, Nell, a witch-in-training, it seems like Prosper has at least a fighting chance of ridding himself of Alastor before the demon escapes and wreaks havoc on his family.
Little does Prosper know, the malefactor's control over his body grows stronger with each passing night and there's a lot Alastor isn't telling his dim-witted (but admittedly strong-willed) human host
From #1 New York Times best-selling author Alexandra Bracken comes a tale of betrayal and revenge, of old hurts passed down from generation to generation. Can you ever fully right a wrong, ever truly escape your history? Or will Prosper and Alastor be doomed to repeat it?

Cover en flaptekst
De cover vind ik echt heel erg mooi. Hij sprak me direct aan. Het lettertype vind ik erg fantasy stijl en dat past erg mooi bij de flaptekst die een beetje Halloween-achtig overkomt. Je kan zien dat het een middle grade boek is, voor jeugdiger publiek, maar toch denk ik dat het een boel lezers aantrekt.

Traag begin
Ik had heel veel zin om te beginnen in dit boek, maar ik moet zeggen dat ik in het begin echt even twijfelde of ik het boek niet zou DNF'en (did not finish). Gelijk aan het begin dat gevoel al hebben, motiveert ook niet heel erg. Het begin pakte me niet zo, ik vond de zinnen aan de lange kant als ze iets beschreven en ik zat heel erg te wachten op de Halloween-sfeer die iedereen beloofd had. Ik voelde dat niet, de personages interesseerden me nog niet echt en ik stopte bijna. Bíjna.

En toen... was er sfeer
Ergens kwam ineens de omslag dat Prosper ontdekt dat er een demon (fiend) in hem schuilt en leert hij zijn oom en nichtje kennen. Zijn nichtje, een heks, bracht een heerlijke spooky sfeer met zich mee en ook het verhaal van hoe Prosper aan de demon is gekomen, zijn familieverleden en de schrijfwijze van Bracken maakte dat de puzzelstukjes ineens op zijn plek vielen: hier had ik het boek voor gekocht! Deze sfeer wilde ik proeven en dit verwachtte ik. Heerlijk.

Alastor
Wat heb ik gelachen om Alastor, de demon in Prosper. Hij heeft heerlijke monologen met zichzelf en een grappige manier van dingen brengen op de gekste momenten. Hij maakte het verhaal echt leuk om te lezen. Ik moet wel zeggen dat ik met Prosper niet heel veel had. Ik leefde met hem mee, omdat hij zo gepest werd, maar eigenlijk vond ik hem verder niet het hartverwarmende gedeelte van het boek. Niet veel bijzonderder dan andere personages. Dat was wel jammer, want een connectie voelen met de hoofdpersoon vind ik altijd wel heel belangrijk bij het lezen van een boek.

Conclusie
The Dreadful Tale of Prosper Redding was een heerlijk boek en gaf me uiteindelijk waar ik voor ging: Halloween-achtige sferen, een fantasierijke verhaallijn en een heerlijk vleugje kinderlijke zorgeloosheid. Hoewel het begin voor mij erg krampachtig verliep en ik geen binding vond met hoofdpersonage Prosper, vond ik het toch heel lief en spooky om te lezen.Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten