zondag 31 december 2017

Het beste van 2017!

Hi allemaal,

Ongelofelijk gewoon dat we vandaag toe zijn aan het laatste dagje van 2017. Ik kan niet geloven hoe snel dit jaar is gegaan, helemaal de laatste vier maanden. Ik heb nog geen einde-van-het-jaar-gevoel, dus ik schrijf deze blogpost ook met enige verbazing en wat ongeloof.

2017... Als ik erop terug ga kijken, zijn er pieken en dalen zoals die er elk jaar zijn. Ik vertel vandaag wat ik de beste boeken vond die ik in 2017 las en deel de tofste momenten van dit jaar!

Boeken

Ik las dit jaar 108 boeken en haalde daarmee mijn Goodreads Reading Challenge. Ik gaf alle boeken een waardering en tezamen gaf ik gemiddeld 3,9 sterren. Dit geeft een vrij goed leesjaar aan. Klik hier voor mijn jaar in boeken!

Er waren boeken die ik 4 of 4,5 ster gaf en waar ik erg van genoot, maar er waren ook de absolute toppers die 5 dikke sterren van mij kregen en dit jaar op mijn lijstje beste boeken van het jaar staan. Het gaat dit jaar om:


De Royals 1, maar ook deel 2, gaf ik 5 sterren! Heerlijke serie gewoon!


13 Minuten blies me helemaal weg met gekke plottwists.


Helemaal het Einde vond ik... oké, daar komt ie: helemaal het einde!


De wereld van de Nieuweling vond ik zo gaaf!


De serie van Julia en Jeremy. Vooral boek 2 maakte me erg aan het huilen. Wauw!


Oké, The Wishing Spell (The Land of Stories 1) kreeg 4.5 sterren van me, maar ik vind het zo'n heerlijke serie. Al je sprookjesfiguren komen erin terug en het is gewoon een verslavende verhaallijn.


Deze serie is zo gááf! En dit deel vond ik echt helemaal geweldig.


De Eliminatie was gewoon bizar en het concept sloot erg goed aan bij mijn opleiding dus ik vond het ontzettend interessant!


Tot slot wil ik Duizelingwekkende Hoogte noemen, die ik in 1 dag uitlas. Het boek heeft iets van 500 pagina's, dus kan je nagaan hoe pakkend het was als ik 500 pagina's lang eraan gekluisterd zit!

Momenten
Dit jaar heb ik meerdere mooie momenten mogen meemaken.
Ik liet een derde gaatje schieten!

Mijn zus ging trouwen!


Ik haalde mijn bachelordiploma Pedagogische Wetenschappen!


Ik ging op vakantie naar Portugal.


Ik stond op YA010 bij 1 van de speeddates!

En ik had 23 december 5 jaar met mijn vriend <3.

Een heerlijk jaar om op terug te kijken, maar ik heb ook al veel zin in 2018! Ik ga dan eindelijk stage lopen en mijn zus krijgt haar baby in 2018!

Ik ga de champagne vast klaarzetten en de appelbeignets opwarmen. Iedereen:

FIJNE JAARWISSELING EN TOT IN 2018!


Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten