vrijdag 3 november 2017

ScallywagAThon + TBR!

Arrrr lieve lezer!

Toen ik een paar dagen geleden BookTube aan het kijken was, ontdekte ik de aankondiging voor een hele toffe Readathon: de ScallywagAThon!ScallywagAThon?
Amanda en Ali hebben deze Readathon bedacht. Hij zal plaatsvinden van 5 november tot en met 11 november (middernacht>middernacht) in je eigen tijdzone. Ze hebben een schatkaart uitgeschreven met challenges, waarbij je een beetje kan kiezen. Het is een piratenreadathon, maar je hoeft niet alleen maar piratenboeken te lezen. Ik zal hieronder de schatkaart toelichten.


(Klik hier voor de grote versie)

De bedoeling is dat je begint bij 1, 2, 3, 4 of 5. Je mag zelf kiezen welk startpunt je neemt. Ikzelf heb gekozen voor 2: Has a villain you wanna meet. Je startpunt heeft een bepaald kleur bolletje, en die kleur lijnen kan je uit kiezen voor je volgende bolletje. Mijn startpunt (2 = rood) heeft een lijn naar 6 en een lijn naar 7. Ik heb gekozen om daarna naar 7 te gaan: Release you've had your eye on. Vanuit 7 ( = grijs) heb je twee paden: naar B of naar C. Ik heb gekozen voor B: Part of a series you want to finish. Tot slot is er maar één pad vanuit een letter naar de laatste challenge toe, voor mij 9: From your owned TBR. Als ik al deze vier boeken heb gelezen, komt voor mij het pad vrij naar de schat!

TBR

Ik heb de volgende boeken gekozen om te lezen in deze readathonweek:2: With a villain you wanna meet: the Land of Stories - Chris Colfer. Dit boek gaat namelijk over allerlei slechteriken van sprookjes en ik wil die wel ontmoeten!
7: Release you've had your eye on: Duizelingwekkende Hoogte - Katharine McGee. Sinds ik Duizend Hoog uitlas, had ik mijn oog al op het vervolg. Ik heb het nu een week of twee in huis, maar ik ben er nog niet in begonnen. Perfect voor op dit lijstje dus!
B: Part of a series you want to finish: Heir of Fire - Sarah J Maas. Geloof het of niet, maar ik startte rond 19 augustus in dit boek. Tot dusver heb ik echt maar 14 pagina's gelezen of iets, terwijl ik de serie geweldig vind. Tijd om door te lezen, dus!
9: Your owned TBR: Serafina en de Zwarte Mantel - Robert Beatty. Ik heb in mijn TBR jar gegrabbeld en dit boek kwam eruit. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek!

Ik hoop dat het me gaat lukken om al deze boeken in één week te lezen. Mijn nieuwe periode op school is pas net begonnen dan, dus het zou rustiger moeten zijn qua druk. Ik ga me voorbereiden door lekkere dingen in huis te halen, thee aan te vullen, mini marshmallow's te halen voor de warme chocomel en dan rest me nog zitten met een dekentje, en gaan met die banaan!

Ga jij ook meedoen met de ScallywagAThon? Doe je wel eens mee aan andere readathons?

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten