donderdag 16 november 2017

Recensie: the Wishing Spell - Chris Colfer

Hoii!

Vandaag de recensie van een boek waar ik super lang naar uit keek, maar steeds maar niet begon te lezen, omdat ik bang was teleurgesteld te worden door mijn hoge verwachtingen: The Land of Stories: The Wishing Spell.


Koop bij bol.com

Waar gaat The Land of Stories #1: The Wishing Spell over?
Alex and Conner Bailey's world is about to change, in this fast-paced adventure that uniquely combines our modern day world with the enchanting realm of classic fairy tales. The Land of Stories tells the tale of twins Alex and Conner. Through the mysterious powers of a cherished book of stories, they leave their world behind and find themselves in a foreign land full of wonder and magic where they come face-to-face with the fairy tale characters they grew up reading about. But after a series of encounters with witches, wolves, goblins, and trolls alike, getting back home is going to be harder than they thought.


'Once the world has made a decision, there is little anyone can do to change its mind'

Cover en flaptekst
De cover vind ik ontzettend gaaf. Het is een jeugdboek, dus de illustraties passen daar perfect bij. Het is gebaseerd op sprookjesland en de cover staat bomvol elementen die een knipoog naar sprookjes tonen. Echt ontzettend mooi vormgegeven, ik zou hem zeker op hebben gepakt in de winkel. De flaptekst vind ik ontzettend gaaf klinken: twee kinderen die in sprookjesland belanden: aaaah, talk about nostalgie!


'A villain is just a victim whose story hasn't been told'

Schrijfstijl
Wat me direct opviel was dat de schrijfstijl van Colfer heel toegankelijk voelt. Het is niet dat ik het kinderachtig vond overkomen, maar toch las het heel luchtig en fijn weg. De letters zijn een tikje groter dan normaal, maar ondanks dat merkte ik niet dat het boek 450 pagina's heeft. Ik las pagina na pagina en aaaah, het verhaal is zo heerlijk! Je springt echt in de wereld van The Land of Stories en ik vond het zo ontzettend gaaf om daar te zijn! Heerlijk alle sprookjesfiguren ontmoeten, vluchten van trollen en wolven, een quest die je met Conner en Alex oplost. Voor ik het wist was het boek uit en... ik wil deel 2 nu!

'Fairy tales are life lessons disguised with colorful characters and situations'

Quotes
Wat ik heel tof vind aan dit boek, is dat het vol zit met hele mooie quotes. Er waren zoveel zinnen die ik prachtig vond, dat ik ze niet eens allemaal kwijt kan in deze recensie. Er staan heel veel levenslessen in en dat vind ik een dik pluspunt! Hoofdpersonages Conner en Alex zijn twaalf jaar en ik vond dat ze erg representatief waren in hun gedachten en angsten voor twaalfjarigen. Tenminste, op de meeste momenten. Enkele momenten kwamen er dingen boven (zoenen, bitch mode) dat ik dacht van hmm, dat vind ik een beetje misplaatst.

'Perhaps if we embraced fairy tales as much as we could, it would be much easier to find our own happily-ever-afters'

Sprookjes, maar toch anders
Wat ik ook heel leuk vind, is dat het boek sprookjes bevat zoals je die kent, maar toch heel veel dingen toevoegt. Colfer geeft je andere invullingen aan achtergrondverhalen, redenen waarom dingen zijn gebeurt en bepaalde personages zijn ineens met elkaar verbonden die je nooit bij elkaar had bedacht. Dat maakt het verhaal nog leuker om te lezen. Je krijgt je sprookjes, maar zelfs nog meer dan dat.

'Sometimes we forget about our own advantages because we focus on what we don't have'

Sprookjes, wat kinderachtig?
Het zou kunnen dat je nu denkt: 21 jaar en een lovende recensie over sprookjes!? Ik snap je, maar ondanks dat het kinderachtig klinkt, is het gewoon echt een super leuk avontuur om te beleven, ook als je wat ouder bent. Helemaal als je net als ik bent opgegroeid met sprookjes, geeft het je een nostalgisch gevoel. De magie van Colfers wereld spat er vanaf en ik hoop echt heel erg dat dit gevoel wordt vastgehouden in de komende delen!

'No matter what you do, you can never please everyone'


Heb jij deze serie al gelezen? Moet ik verder lezen of gaat het me teleurstellen?

Liefs,
Monica


Geen opmerkingen:

Een reactie posten