maandag 20 november 2017

Bullet Journals: Mus vs Luitingh-Sijthoff!

Hoii!

Bullet Journals zijn helemaal hip: notebooks met puntjes waarin je van alles en nog wat bij kan houden. Verschillende uitgeverijen spelen hier dan ook op in door een BuJo uit te geven. Ik vroeg er een aan bij Mus en bij Luitingh-Sijthoff en vandaag laat ik creaties zien en bespreek ik de pro's en con's van beide bullet journals!

Bullet Journaling
Zelf ben ik in de BuJo van Mus creatief gaan doen. Mijn zus liet ik losgaan in die van LS Amsterdam. Hier zie je enkele van onze creaties:

Mus (ik)
(Meer van mijn creaties kan je inmiddels vinden op mijn speciaal ervoor gecreëerde account op Instagram: @mybujoandmore).

LS Amsterdam (zus)


De strijd
Wat mijn zus en ik meteen zagen was dat in beide Bullet Journals een soort voorbeeldpagina's zaten waarop een wereldkaart was geprint, de index, banners, lettertypes etc. Hoewel het fijn is om daar ideeën van op te doen, vonden we het allebei toch fijner als dat in een apart boekje zou komen en de BuJo zelf gewoon helemaal leeg zou zijn, zodat je niet tig pagina's inlevert aan oefenmateriaal wat je misschien niet wil gebruiken. De BuJo van LS had daar meer pagina's van dan die van Mus, zowel voorin als achterin de BuJo. De 'doordrukbaarheid' van de pagina's vinden wij niet verschillen. Beide BuJo's kunnen een stabilo fineliner aan, maar een stift of groter fineliner vlak niet qua doordrukken.

Het uiterlijk van de Bullet Journals is natuurlijk niet op cover te beoordelen, want daar zijn er superveel van, maar de BuJo van Mus heeft een softcover en de BuJo van LS heeft een hardcover flap. Zelf vind ik voor beiden iets te zeggen. De softcover van Mus maakt dat hij mooi wijd open kan en je goed erin kan tekenen, terwijl de hardcover van LS stevigheid geeft en de hoekjes niet snel omvouwen. De Bullet Journal van Mus heeft drie lintjes om pagina's te 'pinnen' en ik moet zeggen dat het handig is, maar ook dat ik drie wel weer wat veel vind. De Bullet Journal van LS heeft een elastiek, wat mijn zus wel handig vind om alles bij elkaar te houden als je hem dicht doet, maar verder vindt ze hem weinig functioneel. Een lintje had ze handiger gevonden.

Bevindingen
In het algemeen vind ik het hele Bullet Journaling idee echt helemaal super. Ik kan iedereen aanraden om er een te kopen en los te gaan. Het feit dat je er geen regeltjes voor hebt maakt het heel leuk, je hoeft namelijk niet per se een tracker te maken, die en die pagina rood te kleuren of perfecte handlettering toe te passen. Je kan het helemaal eigen maken en doen wat je zelf wil. Daarnaast hoef je niet super creatief te zijn. Tekenen leuk vinden is wel handig, maar je kan alles leren met handige handleidingen als de Crash Course van Mus of de Bullet Journaling zo doe je dat van uitgeverij Unieboek het Spectrum. Je oefent gaande de weg en juist de foutjes maken het een heel eigen project.

Het maakt eigenlijk niet echt uit welke bullet journal je hebt, want elke BuJo heeft die puntjespagina's en een toffe cover die je zelf kan kiezen. De dingen die ik net noemde kunnen je misschien helpen te kiezen, maar iedereen heeft weer een andere mening over wat handig is en daarom is het ook zo fijn dat er zoveel verschillende BuJo's bestaan! Ontdek jouw favoriet en start vandaag nog ;)

Bullet Journaling is hip!

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten