zondag 5 november 2017

Blogtour: Wonderland!

Hey!

De blogtour van Wonderland is van start gegaan en vandaag is het mijn beurt om je te vertellen wat ik van de kerstverhalenbundel van Dutch Venture Publishing vind!

Koop bij bol.com

Waar gaat Wonderland over?
Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers 'Let it snow' en 'My True Love Gave To Me' hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: 'Wonderland' bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand. 

Cover en flaptekst
De cover vind ik erg gaaf. Het is een heerlijk winters gevoel wat het uitstraalt en tegelijkertijd krijg ik het er juist gezellig warm van. Een bundel vol verhalen over de kerst, dat klinkt toch geweldig?

Dat was het ook
Wonderland is dé manier om in de kerststemming te komen. Het boek bevat een tiental korte verhalen, die in genre ontzettend verschillen. Aan de ene kant maakte dat voor mij dat ik soms niet veel met een verhaal had uit een genre dat mij niet ligt, aan de andere kant wordt het zo geen cheesy liefdesbundel en is dit een ultieme kans om eens andere genres uit te proberen. Van thriller tot contemporary en van paranormal tot fantasy. Er is echt een heleboel en alle verhalen hebben wel iets.

Eigen manier van kerstgevoel
Wat ik heel tof vind aan de bundel, is dat elk verhaal een kerstgevoel-einde heeft, maar er op een hele andere manier naar toe werkt. Bij sommige verhalen blijf je tot het einde afwachten of het goedkomt, andere verhalen druipen al van de romantiek en liefde. Elk verhaal heeft een eigen kerstbeleving en een andere manier om het gevoel aan het einde naar voren te brengen. Zeker een plus, want van tien keer lezen over een kus onder de mistletoe haalt ook een beetje het leuke eraf.

Bundel
Dat het een bundel is vind ik dubbel, want aan de ene kant is het heerlijk om je keer op keer in een nieuw (kort) kerstverhaal te kunnen verliezen, maar aan de andere kant moest ik ook elk verhaal weer wennen aan de schrijfstijl van die auteur en weer in een nieuw verhaal komen. Zeker als je de bundel in korte tijd uitleest, duizelen de namen je op een gegeven moment. Je moet daarom echt even lekker de tijd nemen om elk verhaal tot je te nemen. Een ander voordeel van een bundel, is dat elk verhaal kort, maar krachtig is. Geen 200 pagina's beschrijvingen van besneeuwde bergen, maar een to-the-point verhaal. En als je het verhaal niks vindt, weet je in ieder geval dat met nog geen veertig pagina's je alweer bij het volgende bent aanbelandt. Een fijn vooruitzicht als bijv. een genre of verhaal je niet (zo) ligt!

Toen ik de bundel uit had, had ik gelijk zin om de kerstboom op te zetten. Precies wat het doel is van de bundel, lijkt mij zo!Liefs,
Monica

Ik ontving dit recensie exemplaar in ruil voor een eerlijke mening. 
Dit heeft mijn mening uiteraard op geen enkele manier beïnvloed.

2 opmerkingen: