dinsdag 10 oktober 2017

Recensie: Livestream - Buddy Tegenbosch

Hii,

Twee jaar geleden las ik Oog om Oog van Buddy Tegenbosch, nadat ik hem had ontmoet op het Young Adult Almere evenement. Buddy vond ik zelf een super toffe auteur, maar uiteindelijk bleek ik zijn boek ook super goed te vinden! Nu is Buddy terug met een nieuw boek: Livestream. Ik was bij de boekpresentatie en vandaag vertel ik je wat ik van het boek vond!


Koop bij bol.com

Waar gaat Livestream over?
Hey. Ik ben Rick en ik heb echt de meest bizarre dag achter de rug.
In New York. Met Kris.
Of eigenlijk: zonder Kris, want ik had haar nog maar net ontmoet of ze was alweer verdwenen. En dan bedoel ik ook echt verdwenen. Vanished.
Ik ging haar zoeken.
Het werd een absurde zoektocht, een rollercoaster-ride van twintig uur door Manhattan, met een basejump, een drag queen, een camera, een ontvoering, een explosie, een kopstoot, een goksite, nog meer camera's, en vooral… met Kris.
Want het was Kris die me meesleurde in haar vrije val en ik heb het gevoel dat we de grond nog steeds niet geraakt hebben. En dat is great (en spectacular en insane en niet echt slim, maar… lees mijn verhaal, dan snap je wat ik bedoel).

Cover en flaptekst
Ik vind de koffer wel leuk, omdat die hoge gebouwen en de lichtjes echt duiden op New York. Daarnaast roept de donkere kleur een duister gevoel op. Verder vind ik eigenlijk weinig aan de kalver, hij trekt me niet heel erg aan. De rug vind ik weer wel sprekend, want die is rood met witte letters en springt er echt uit.

Naar New York
Gelijk op de eerste bladzijde merkte ik al waarom ik zo dol ben op de boeken van Buddy. Hij heeft een heerlijke schrijfstijl, heel herkenbaar en erg beeldend. Ik vind het heerlijk hoe hij de ‘taal van de jongeren’ op een realistische manier weet neer te zetten. Hij begrijpt hun gevoelens, snapt hun frustraties en ik vind het heerlijk. Als de hoofdpersoon naar New York vertrekt, begint het avontuur.

New York
Wat leuk is aan het boek, is dat je echt een reis door New York krijgt. Je ziet verschillende delen, komt verschillende culturen en gebieden tegen en krijgt een beeld van het nachtleven. Erg tof, want Buddy is zelf ook in New York geweest voor dit boek dus je voelt echt New York alsof je er zelf bent. 

De verhaallijn
Wat ik dubbel vond aan dit boek, was dat ik de verhaallijn moeilijk kon plaatsen in mijn gevoel. Aan de ene kant vond ik het vermakelijk, ondanks dat het misschien niet altijd realistisch was. Aan de andere kant vond ik het eigenlijk niet echt ergens over gaan, en boeide het me niet constant.

Toen het boek uit was
Livestream is niet mijn favoriete boek van Buddy, maar ik heb er wel van genoten. Toch denk ik dat het ergens beter had gekund, of mijn verwachtingen waren gewoon te hoog. Ik zat niet constant aan het boek genageld, maar ben er wel door vermaakt.


Ik dank uitgeverij Best of YA hartelijk voor dit recensie exemplaar!

Liefs,
Monica 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten