woensdag 25 oktober 2017

Blogtour: S.T.A.G.S. - M.A. Bennett

Hi daar,

Vandaag is mijn dag om je wat bekender te maken met het boek S.T.A.G.S. door deze blogtour! Ik heb S.T.A.G.S. gelezen en ik vertel je wat ik ervan vond!

Koop bij bol.com

Waar gaat S.T.A.G.S. over?
Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

Cover en flaptekst
De cover vind ik heel gaaf. Het laat precies zien waar het boek over gaat. Het feit dat Meis & Maas het boek in hardcover gaat uitgeven vind ik ook echt geweldig, want aaaaah hardcovers zijn gewoon super pretty!

Opstartprobleem
Dit boek had, vond ik, best wel een opstartprobleem. Het klonk wel interessant, maar er werd o, zo veel uitgelegd. Hele lappen geschiedenis, beschrijvingen en informatie. Ik hou daar niet zo van, want dat neemt voor mij echt de actie uit het verhaal weg en de interesse verslapt. Tuurlijk is het fijn om wat meer insight-information te krijgen voor je echt het verhaal begint, of tijdens het lezen van het verhaal, maar dit was echt even een schepje boven op het schepje dat er al bovenop was gegaan. Ik had wel hoop dat het boek zou bijdraaien en het pakte me ergens wel, dus ik las wel door.

Ineens begint het
Toen ineens, ik weet niet meer wanneer, pakte het me. Het werd spannender, het verhaal viel een beetje op z'n plek en ik kon waarderen dat er gruwelijke aspecten in kwamen. Als je jezelf als boek een YA thriller noemt, mag er van mij wel wat gruwelijks in. Ik moet wel zeggen dat ik denk dat het boek een stuk spannender had kunnen zijn nog, als de beschrijvende lappen tekst die ik net noemde, bij het begin waren gebleven. Helaas kwamen nog vaak lappen informatie naar voren over de rijke mensen etc., wat voor mij een hapje nam uit de spanning. Ik vind het concept erg origineel uitgewerkt, al ergerde ik me soms aan hoe Greer met alles omging. Ze was zo makkelijk, vrij naïef en soms stond me dat wel tegen. Op andere momenten vond ik dat Greer juist weer echt een heerlijk eigen personage was en vond ik haar wat leuker.

Al met al...
Uiteindelijk vond ik het boek best goed. Het was vrij spannend en over het algemeen goed uitgewerkt. De beschrijvingen hadden van mij echt een stuk korter gemogen en op veel minder momenten in het boek. De personages vond ik wel tof, maar soms ook wat te stereotypisch. De gruwels zijn heerlijk, want het is en blijft een thriller, maar het had van mij echt randje-van-mijn-stoel mogen zijn. Toch heb ik van het boek genoten en ik zou het zeker een kans geven als ik jou was!Morgen is Lisa aan de beurt van Leave No Story Behind. Echt een kijkje gaan nemen, want haar recensies zijn altijd super duidelijk en... op z'n Lisa's :)

Even een complimentje voor uitgeverij Meis & Maas die ontzettend toffe inzet tonen rondom hun YA boeken (zowel Vogelvrij als nu met S.T.A.G.S.), bravo!

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten