maandag 18 september 2017

Recensie: Hunted - Meagan Spooner

Hi lieve lezer,

Onlangs besloot ik weer eens een audioboek te proberen. Ik heb Hunted van Meagan Spooner zowel in fysiek exemplaar, als in ePub als in audioboek. Het was gewoon een teken: dit boek moest ik maar eens op gaan pakken.


Koop bij bol.com

Waar gaat Hunted over?
Beauty knows the Beast's forest in her bones-and in her blood. After all, her father is the only hunter who's ever come close to discovering its secrets. So when her father loses his fortune and moves Yeva and her sisters out of their comfortable home among the aristocracy and back to the outskirts of town, Yeva is secretly relieved. Out in the wilderness, there's no pressure to make idle chatter with vapid baronessas...or to submit to marrying a wealthy gentleman. But Yeva's father's misfortune may have cost him his mind, and when he goes missing in the woods, Yeva sets her sights on one prey: the creature he'd been obsessively tracking just before his disappearance. The Beast.Deaf to her sisters' protests, Yeva hunts this strange creature back into his own territory-a cursed valley, a ruined castle, and a world of magical creatures that Yeva's only heard about in fairy tales. A world that can bring her ruin, or salvation. Who will survive: the Beauty, or the Beast?

Cover en flaptekst
Ja, hoor. Die cover is even prachtig. Ik vind de kaft zo mooi, hij is nog veel glimmender dan je ooit op de foto zou kunnen zetten. Alleen voor de cover zou je het boek al kopen (en dat heb ik ook gedaan, woops). De flaptekst klinkt ook interessant, daar niet van. Ik hoopte alleen dat het een originele Beauty & the Beast hervertelling zou zijn.

ACOTAR?
Ik heb de eerste 5 hoofdstukken van het boek gedacht dat ik A Court of Thorns and Roses aan het lezen was. Het voelde echt ontzettend hetzelfde en ik vond dat een afknapper, want je leest immers iets anders. Tuurlijk komt het niet exact overeen en tuurlijk is het een hervertelling van hetzelfde sprookje, maar pff... Ik had meteen al wat minder zin om door te luisteren. Zou het nog origineel worden?

Hoppa
En precies toen ik me dat afvroeg, nam het verhaal een afslag richting 'oeh, cool-land'. Het boek heeft best gruwelijke aspecten en ik vond dat wel tof. Geen sentimenteel sprookje, maar lekker gruwelen. Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met dit boek. Er zijn momenten die ik vrij saai vind en er zijn momenten waar ik uren kan luisteren naar het boek. Ik denk dat de auteur op veel momenten best is afgeweken van het oorspronkelijke verhaal en dat vind ik wel leuk. Er zitten een boel onverwachte momenten in en ik heb al vaker gehad dat ik iets verwachtte, omdat dat in het sprookje zo gebeurt, en toen woesj een andere handeling werd verricht. Daar hou ik van, daar wachtte ik op. Ze had ook best de bijnaam van Yeva - Beauty - van mij achterwege mogen laten. Ik vind dat een beetje een onnodige verwijzing naar het originele sprookje en het maakte bij mij geen waarderende gevoelens los.

Haat-liefde
Zoals ik zei had ik alsnog wel een haat-liefdeverhouding met het boek. Ik vond de romantiek tot een aantal hoofdstukken voor het einde een beetje meh. Vooral in het begin is Yeva gevuld met haat, ineens ziet ze alle goeds in hem, dan wil ze hem dood, blabla. Ik volgde de sprongen en het heftige temperament van Yeva soms niet. Aan het einde daarentegen vond ik het wel weer heel schattig. Op een bepaald moment valt alles mooi samen en toen kon ik de romance waarderen en de keuze voor het einde. De epiloog vond ik ontzettend schattig en uiteindelijk had ik een positief gevoel over het hele boek.

Ik geef Hunted daarom 4/5 sterren.

Welke sprookjeshervertelling vind jij het leukst?


Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten