zondag 10 september 2017

IK HEB EEN BOEK GESCHREVEN! (+Wat wil je winnen?)

HOI!

Eindelijk is een droom van mij uitgekomen: een boek schrijven (en écht afschrijven) en vervolgens publiceren! Ik heb in mijn leven al zoveel verhalen geschreven, maar ik ben steeds halverwege gestaakt. Ik ben zo'n impulsief persoon die enthousiast aan iets begint, maar het dan niet afmaakt.
Bij het boek dat ik nu heb geschreven heb, ben ik niet gestopt. Geen handdoek in de ring, maar doorgaan. Knallen.

Het begin
Het begon op NaNoWriMo 2016. Ik had na een college over suïcide een plot in mijn hoofd, waar ik heel graag wat mee wilde doen. Welk beter excuus had ik dan in november hieraan te beginnen en mezelf te dwingen er met peper in mijn reet aan te werken. Dus zo gezegd, zo gedaan, want ik begon op 1 november met schrijven. Ik ging heel goed, haalde dagtotalen en werd met de dag enthousiaster over mijn schrijfwerk. Ergens in november stopte ik alleen met schrijven, met 33K woorden op de teller. Super zonde, want ik haalde daardoor de challenge natuurlijk niet. Er ging een flinke tijd overheen waarin ik niet schreef, tot mijn vriendinnetje Lindsey het verhaal las en zei dat ik er echt mee door moest gaan. Zij werd mijn "muse" en spoorde me telkens als ik af wilde haken aan om door te gaan.

In augustus dit jaar rondde ik mijn verhaal af en ging het naar de proeflezers. Ik had een paar mensen gekozen van wie ik het belangrijk vond dat ze het verhaal eerlijk voor me beoordeelden. Ik kreeg veel positieve reacties en enkele tips. Ik had inmiddels besloten dat ik het boek wilde gaan publiceren. Na enige tijd besloot ik dit te doen via een self-publisher, namelijk Brave New Books. Ik wilde alles van mijn boek in eigen hand houden en ik geef niet om winst maken, ik wil gewoon dat mensen het lezen. De keus was gemaakt, de herschrijffase was voorbij en hij staat nu officieel te koop!
Ja, en waar gaat je boek over?
Mijn boek heet Fatale Beloftes. De cover is als volgt geworden:

Bekijk op bol.com

En dit is de flaptekst:

Thirteen Reasons Why meets Waar het Licht is in deze Young Adult contemporary!

Emerald is na het verlies van haar zus niet meer de oude. Ze ziet het als haar schuld dat haar zus dood is en straft zichzelf hiervoor door zichzelf pijn te doen. Voor de buitenwereld houdt Emerald de schijn op, maar eigenlijk heeft ze een plan.
Emerald wil dood.

Na het verlies van haar vader zweert Liv alle drama in haar leven af. Met haar moeder verhuist ze daarom naar de andere kant van het land voor een frisse, nieuwe start. Haar schooljaar lijkt rustig te beginnen, tot ze Emerald ontmoet, die drama op haar voorhoofd geschreven heeft staan.

Waarschuwing: Dit boek bevat schokkende scènes over zelfbeschadiging.

Het verhaal volgt twee meiden, Emerald en Liv, die beiden een dierbaar iemand hebben verloren. Waar Liv het een plekje heeft kunnen geven en vindt dat het leven door moet gaan, neemt Emerald het zichzelf kwalijk dat haar zus dood is. Om zich daarvoor te straffen, snijdt ze zichzelf en houdt ze een zelfmoordblog bij. Daarnaast heeft ze een plan om zich bij haar zus te voegen in de hemel. Als ze Liv ontmoet, begint ze echter te twijfelen aan haar plan. Is Liv het waard om voor te blijven leven?

Het boek is erg gebaseerd op dingen uit mijn leven, op alles wat met pijnigen te maken heeft na, that's not me. Bepaalde karaktertrekken of hobby's van personages, sommige gebeurtenissen en details als auto's, namen en zelfs de pizzabestelling komen overeen met mijn leven. Het is daardoor echt een heel persoonlijk boek geworden en dat vind ik super gaaf! Als lezer ga je die natuurlijk nooit allemaal eruit pikken, maar mocht je het boek een keer gelezen hebben en willen weten wat ik allemaal erin heb verwerkt, wil ik dat graag aan je vertellen!

Houd mijn blog in de gaten, want ik ga binnenkort een exemplaar weggeven!
WOOOOH! Ik wil alleen graag van je horen wat je het liefst zou winnen:

- Gewoon een plain exemplaar
- Een gesigneerd exemplaar
- Een annotated exemplaar (met geschreven opmerkingen van mij door het boek heen waar iets op gebaseerd is, wat ik dacht tijdens het schrijven van iets, etc.)

Jij bepaalt!

Liefs,
Monica

12 opmerkingen:

 1. Super tof dat je een boek uit gaat geven!! Ik was meteen enthousiast gisteren toen ik het zag op instagram!! Ik zou dan het annotated boek willen winnen.. die natuurlijk ook gesigneerd is! Hahah.. Dat is extra bijzonder en ik vind het Leuk om te weten wat je bij bepaalde stukjes enz. dacht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Echt supergoed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt super leuk!! Gefeliciteerd! En het lijkt me echt heel gaaf als je een annotated weg geeft :) Leuk persoonlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat enorm leuk, je eigen boek wat uitkomt, en het onderwerp komt nog steeds helaas dagelijks aan de orde. Ik ben er in elk geval enorm benieuwd naar en zou absoluut gaan voor een annotated exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je boek! Ik ben zo benieuwd! Ik zou graag een gesigneerd exemplaar of een annotated exemplaar willen winnen ��

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, gefeliciteerd Monica! Echt geweldig. Ik ben superbenieuwd naar je boek en zou wel kans willen maken op een gesigneerd exemplaar ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat leuk! Gefeliciteerd <3 Ik ben echt heel erg benieuwd naar je boek en ik zou het graag willen lezen, een gesigneerd exemplaar zou perfect zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Proficiat met je nieuwe boek!! En wauw wat een onderwerp heel herkenbaar voor mezelf er zouden zo meer boeken moeten geschreven worden zodat je dingen als zelf beschadiging uit de taboe sfeer haalt! Ik zou graag een annotated exemplaar winnen dan dat voelt persoonlijk maar ik ga het zoizo lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allereerst gefeliciteerd!
  Ik wil dit verhaal graag lezen en loot mee voor een gesigneerd exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt supergaaf Monica! Zeker een droom die uitkomt :D En het verhaal klinkt ook heel bijzonder! :)

  BeantwoordenVerwijderen