woensdag 6 september 2017

Blogtour (+WIN!): Ster van Acht - Jennifer Murgia

Hoihoi,

Een lange blogtour is aan de gang rondom Ster van Acht van Jennifer Murgia en vandaag is aan mij de taak om dit boek onder de mensen bekend te maken! Ik vertel je wat ik van het boek vind en aan het einde maak je ook nog eens kans op toffe prijzenpakketten!


Koop bij bol.com

Waar gaat Ster van Acht over?
De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer. Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze - net als alle andere meiden in haar klas - als een blok voor hem. Ze kan haar geluk niet op als Garreth alleen oog voor haar lijkt te hebben, maar waarom heeft ze tegelijkertijd het gevoel dat de schaduw die haar bedreigt steeds dichterbij komt? En wat heeft de achtpuntige ster die Garreth in de huid van zijn handpalm heeft staan met haar eigen lotsbestemming te maken..?

Cover en flaptekst
Ik vind de cover heel mooi met een magische uitstraling. De personages op de cover vind ik alleen wat minder. Personen op de cover vind ik in het algemeen wat minder. Het maakt het moeilijk om je eigen beeld te vormen van de personages, of jouw beeld los te laten als ze anders blijken dan de personen op de cover (in mijn geval). De cover vind ik wel aantrekkelijk, in een winkel zou het me opvallen.

Hush, hush
Toen ik begon te lezen, moest ik eigenlijk gelijk denken aan Hush, Hush van Becca Fitzpatrick. Net als in dat boek is er namelijk in Ster van Acht een meisje met nachtmerries en onzekerheden die een badboy ontmoet die het op haar gemunt heeft. Ook komt er een hele engelenwereld langs en gebeuren er bepaalde dingen die voor mij ook erg overeenkwamen met Hush, Hush. Niet dat dat een probleem is, want ik vond Hush, Hush erg leuk, maar dat haalde wel de originaliteit voor mij in punten omlaag.

Vlot tempo
Voor de rest heb ik eigenlijk vooral positieve dingen over het boek te melden. Het verhaal las namelijk vlot, de personages hadden een eigen rol in het geheel en een uitgestippeld doel. In het boek groeien de personages ook naar dat doel toe, wat het gevoel geeft dat het boek een belangrijke vooruitgang maakt en echt ergens heen gaat. Erg belangrijk. Op sommige momenten wist het boek me iets minder te boeien, maar op de meeste momenten was ik aan het boek genageld en wilde ik ontdekken wat het schaduwgevoel was, de dreiging die steeds op de loer lag.

Conclusie
Toen ik het boek begon, was dus voor mij de originaliteit er wat af wegens het concept, maar het las wel super fijn. Toffe personages, een belangrijk doel waar het boek heen gaat en spanning maakten het een sterk boek. Uiteindelijk vond ik de ontknoping weer wat meh, dus het boek krijgt voor mij net even iets minder sterren dan ik het halverwege wilde geven, maar nog steeds is 3.5/5 sterren een mooie score!

Ik dank uitgeverij DVP hartelijk voor de recensie ePub.

WIN!

Er zijn een aantal toffe prijzenpakketten te winnen!Prijzenpakket 1: 1 black angel hanger, 1 bedelarmband, 1 angel ring, 1 gesigneerde kaart, 1 originele boekenlegger uit de VS, 1 book plate gesigneerd door Jennifer Murgia, 1 gedrukt exemplaar van Rijk der Zielen.
Prijzenpakket 2: 1 octagram-hanger, 1 gesigneerde kaart, 1 originele boekenlegger uit de VS, 1 boekenlegger van de Nederlandse editie van Ster van Acht
Prijzenpakket 3: 1 gesigneerde kaart, 1 originele boekenlegger uit de VS, 1 boekenlegger van de Nederlandse editie van Ster van Acht

Troostprijs 1: 1 gesigneerde kaart, 1 boekenlegger van de NL editie
Troostprijs 2: 1 gesigneerde kaart, 1 boekenlegger van de NL editie

Deze winactie loopt tot en met 9 oktober. Na 16 oktober krijgen de winnaars bericht!

Hoe doe je mee?

Dat is nog wel een belangrijke, maar het is vrij simpel! Vul de Rafflecopter in!

a Rafflecopter giveaway

Veel succes!

Morgen is het de beurt aan Kimberly Roeland! Wil jij alle vorige blogposts bekijken of checken wie er nog komen? Klik hier!


Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten