dinsdag 12 september 2017

Blogtour: Vogelvrij (+WIN!) - Sebastien de Castell

Hi magische lezers,

Vandaag is het mijn beurt in de supertoffe blogtour van uitgeverij Meis & Maas rondom Vogelvrij (in het Engels Spellslinger), het eerste deel in de Spellslingerserie van Sebastien de Castell.Koop bij bol.com

Recensie

Waar gaat Vogelvrij over?
Wanneer je bent geboren als Jan'Tep en bijna 16 wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat... of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan'Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren...

Cover en flaptekst
Ik vind die cover heel gaaf! Ik zag hem in de Engelse variant al eerder staan in boekhandel Stevens in Hoofddorp en toen was ik ook al onder de indruk. Dat ze in het Nederlands dezelfde cover hebben aangehouden, vind ik een super goede zet. Kaarten spelen een flinke rol in het verhaal, dus is super toepasselijk. En dan dat hij hardcover is geworden... waaaaaauw! Echt een prachtig boek gewoon!
De flaptekst vind ik ook leuk klinken, want magiërs en tovenaarskaarten... Kom maar op!

Doetje
Ondanks dat kritiek altijd opbouwend moet zijn, begin ik nu even met hetgeen dat me het meest tegenstond in het boek, zodat we daarna op leuke tour verder kunnen. Het zit namelijk zo... Ik vind Kellen echt een doetje. Ik vind het heel vervelend als het hoofdpersonage van een boek niet de heldskills heeft. Meerdere malen wordt Kellen ondergesneeuwd, is hij super gedupeerd en ik vond dat zijn heldmoment aan het eind best zwak was. Zoveel momenten dat ik echt medelijden had met hem. Best jammer, want dat was voor mij echt even een meh. Al leefde je daardoor wel met hem mee.

Onvoorspelbaar
Wat ik juist erg leuk vond aan het boek, was dat het eigenlijk op geen moment was wat ik verwachtte. Na het lezen van de flaptekst heb ik toch altijd een ideetje waar het boek over zal gaan, maar het verraste me elke pagina weer met bepaalde keuzes die mensen maakten, bepaalde begrippen die werden geïntroduceerd of bepaalde wegen die het verhaal insloeg. Het is echt een fantasierijk verhaal en er gebeurt best een heleboel in die 383 pagina's. Aan het einde zitten ook een aantal plottwists en dat is zo verrassend, je wil meer!

Kaarten
Wat ik ook tof vond, was dat er kaarten in voorkwamen. De manier waarop ze gebruikt werden vond ik erg magertjes en het bluffen vond ik niet een manier om dat goed te maken, maar ik vind alsnog alles met speelkaarten heel tof. De rol die de kaarten spelen binnen de Argosi vind ik gaaf. Sowieso het hele idee van de clans vond ik interessant en goed uitgewerkt. Het is echt een nieuwe magische wereld waar je in stapt.

Al met al vond ik het boek leuk, maar had ik er ook meer van verwacht. Het krijgt van mij 3.5/5 sterren. Ik ben zeker benieuwd naar het vervolg, Schaduwzwart, dat in voorjaar 2018 uit zal komen!
Ik dank de uitgeverij hartelijk voor het recensie exemplaar.

WIN!

Namens uitgeverij Meis & Maas mag ik een exemplaar weggeven van Vogelvrij! Dus heb jij zoiets van: dit is een boek voor mij! Doe dan zeker mee!

Wat te doen?

- Like de Facebookpagina van Meis & Maas
- Like de Facebookpagina van MyPerfectBookLife
- Mail je NAW-gegevens naar myperfectbooklife@gmail.com

Toi, toi, toi! De winactie eindigt als de blogtour is geëindigd, op maandag 18 september 23:59. De winnaar krijgt z.s.m. zijn of haar boek thuis gestuurd.

Morgen kun je op Make it Personal Lieke's deelname aan de blogtour lezen! Zeker als je een bullet journal hebt, moet je haar site in de gaten houden morgen ;)

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten