vrijdag 8 september 2017

Blogtour: Liefde met gebruiksaanwijzing - Aline van Wijnen

Hoi hoi,

Vandaag is het mijn dag in de blogtour van Liefde met gebruiksaanwijzing, het tweede boek van Aline van Wijnen. Ik vond haar eerste roman, Halsoverkop, een leuk boek. Lekker luchtig en grappig. Ik was daardoor erg blij toen ik hoorde dat ik mee mocht doen aan de blogtour van haar tweede boek!


Koop bij bol.com

Waar gaat Liefde met gebruiksaanwijzing over?
Mannen! Werden ze maar geleverd met een handleiding. Of een lieve helpdeskmedewerker. Of íéts. Aline van Wijnen beschrijft in Liefde met gebruiksaanwijzing op hilarische wijze hoe lastig de tweeëndertigjarige Robin het vindt om haar weg te vinden in haar werk, en vooral in de liefde. Want hoe leuk haar vlam Max ook is, hij is ook best wel ingewikkeld.

Cover en flaptekst
Ik vind deze cover zó ontzettend mooi! Het zijn mijn lievelingskleuren, allemaal bij elkaar. De vlinders en de vrouw op de cover zijn een super mooie breker van alle geblende kleuren. Ik vind het echt prachtig! De flaptekst klinkt heel leuk, want mannen... Soms heb je echt een gebruiksaanwijzing nodig! Ik weet dat van Wijnen grappig kan schrijven, dus ik was er helemaal klaar voor!

Robin
Ik heb aardig wat romannetjes gelezen en ik heb ook kennis gemaakt met aardig wat midlife-crisis vrouwen. Vrouwen van rond de 30 die de hoofdrol spelen en waar ik uiteindelijk helemaal geen klik mee had, maaaar! Met Robin zat dat anders. Ik vond Robin een leuk personage. Ze doet lekker haar ding en ondanks tegenslagen, blijft ze toch zichzelf. Ze heeft gevatte opmerkingen, weet wat ze wil (en vooral ook wat ze niet wil) en brengt zichzelf daarmee toch elke keer weer in gekke situaties. Ik heb met Robin meegeleefd in dit boek en gunde haar de wereld.

Max
Max is de bae in dit boek. Ik moet zeggen dat ik in het begin echt geen fan van hem was. Ik had niet zo'n zin in een roman met een macho man die denkt dat-ie alles kan krijgen. Later bewees Max me niet zo te zijn. Vanaf dat moment was ik helemaal voor Maxbin <3. Max heeft emotionele bagage die hem tegenhoudt om echt gelukkig te worden in het leven. Dat tezamen met Robins verleden gaf een diepere laag aan het verhaal en maakte het interessant.

Leuk, leuk
Tijdens het lezen merkte ik al snel dat van Wijnen haar write spirit niet is verloren. Ze schrijft nog steeds even pakkend en grappig. Wel vond ik sommige passages minder interessant, maar dat zal meer aan mijn interesses liggen dan aan haar schrijfstijl. Op een bepaald moment vond ik ook wel weer de nadruk een beetje erg liggen op iedereens problemen. Overal is wel wat mis en met iedereen is wel iets aan de hand. Dat vond ik wel jammer, want ik heb toen tot vrijwel aan het einde moeten wachten op het beloofde feelgood gevoel, van een feelgood roman. Daarnaast vond ik Alix maar een naar personage, wat waarschijnlijk ook de bedoeling was, maar ik kan niet zo tegen boeken met hoofdpersonages die verschrikkelijke beste vriendinnen hebben en er niet mee kappen. Wederom, dat ligt aan mij.

Ik klapte dit boek dicht met een fijn gevoel, maar geen euforie. Ik vond het een leuk, mooi boek om te lezen, maar had ergens ook wat bedenkingen. Ik geef het boek 3.5/5 sterren, wat natuurlijk gewoon een mooie score is ;-)

Ben jij al benieuwd naar Liefde met gebruiksaanwijzing? 

Morgen zetten we de blogtour verder op Samenlezenisleuker. Dus be sure om die site morgen een bezoekje te brengen!

Ik dank uitgeverij Z&K hartelijk voor het opsturen van dit (prachtige!) recensie exemplaar!


Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten