woensdag 14 juni 2017

Recensie: Harry Potter 2 illustrated

Hoii!

Vandaag bespreek ik met jullie wat ik vind van het tweede deel van de Harry Potter serie, in de illustrated editie!


Koop bij bol.com

Flaptekst
Prepare to be spellbound by Jim Kay's dazzling full-colour illustrations in this stunning new edition of J.K. Rowling's Harry Potter and the Chamber of Secrets. Breathtaking scenes, dark themes and unforgettable characters - including Dobby and Gilderoy Lockhart - await inside this fully illustrated edition. With paint, pencil and pixels, award-winning illustrator Jim Kay conjures the wizarding world as we have never seen it before. Fizzing with magic and brimming with humour, this inspired reimagining will captivate fans and new readers alike, as Harry and his friends, now in their second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, seek out a legendary chamber and the deadly secret that lies at its heart.

Magisch
Aangezien ik me niet op de inhoud van het boek ga richten (een recensie over het tweede boek schreef ik namelijk al eerder, klik hier), kan ik vrij weinig nieuws vertellen ten opzichte van het eerste geïllustreerde deel. Het is namelijk wederom een magische beleving om het boek op deze manier te lezen. Wat me wel opviel was dat naar mijn gevoel er in dit deel veel meer pagina's waren die geen enkele illustratie hadden. Geen klein tekeningetje, nada. Dat vond ik wel jammer, want het boek is misschien wat dikker, maar toch zou er een klein tekeningetje of desnoods kleurspatje vanaf kunnen. Toch?

Favoriete pagina's
Net als de vorige keer deel ik met jullie mijn favoriete illustraties uit het boek. Natuurlijk doe ik niet al mijn favoriete of alle knallers, zodat er ook voor jullie iets overblijft om zelf nog te bewonderen. Maar hier zijn ze!
Ahhh DOBBY!Deze vind ik heel mooi, omdat het de eerste illustratie op twee pagina's is die je tegenkomt in het boek. Ik hou heel erg van de illustraties van de omgeving, met de bossen zo. Mooi!

 

Deze vind ik heel erg mooi. Het is een beetje een duistere versie van Zweinstein en in het boek komt dit nog mooier uit dan nu op de foto.

 

Deze illustratie is ook heel mooi, omdat de kleuren wel glow in the dark lijken in het boek!Deze vind ik niet zozeer super mooi, maar gewoon heel gezellig. Het doet me denken aan kerst en ik vind de sneeuwpopjes echt super schattig. Ik krijg er een fijn gevoel van.Dit vind ik zelf de mooiste. De kleuren zijn echt geweldig en dit straalt gewoon magie uit. Dit is mijn favoriet!

Ik kan echt niet kiezen of ik deel 1 of 2 mooier vind. Wat ik wel tof vind aan dit deel is dat het einde natuurlijk spannender wordt, en dan zijn de pagina's ook in het zwart. Je leest dus spannende delen op donker, duister papier. Dat is wel een leuk detail.

Heb jij de geïllustreerde edities van Harry Potter al? Welke vind jij toffer, 1 of 2?


Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten