maandag 24 april 2017

Recensie: Harry Potter and the Philosopher's Stone (Illustrated)

Hooii daar!

Vorig jaar schreef ik mijn recensie van Harry Potter en de Steen der Wijzen al (lees hem hier), maar dit keer bespreek ik de illustrated editie met jullie. Ik laat ook een aantal favoriete afbeeldingen van mij uit het boek zien!


Koop bij bol.com

De illustrated editie is zo mooi, groot en zwaar! Het is echt een super must-have voor elke Harry Potter fan. Het is méér dan een boek. Echt een beleving. Ik had Harry Potter nog nooit in het Engels gelezen, dus daarom dat ik de illustrated editie wel alsnog heb gelezen, ondanks dat ik Harry Potter vorig jaar helemaal in het Nederlands heb gelezen. Nooit genoeg Harry!

Engels
Het lezen van Harry Potter in het Engels beviel me eigenlijk super goed. Ik kijk de films ook altijd in het Engels, dus je weet beter waar het precies over gaat. Tuurlijk is Goudgrijp ook bekend, maar als je Gringotts hoort dan herken ik die uit de film beter.

Lezen in stijl
Het is echt zo dat je tijdens het lezen van dit boek gewoon vermaakt wordt. Los van de film die zich in je hoofd afspeelt, vormen de afbeeldingen ook een mooie toevoeging aan het hele plaatje. Het is echt een ervaring van Harry Potter, gewoon all over again.

Mooi?
De manier waarop Jim Kay de editie geïllustreerd heeft vind ik heel tof. Het is een soort van grof getekend, maar toch ook heel kleurrijk, gedetailleerd en artistiek. Niet elke pagina staat vol en aan de ene kant vind ik dat fijn, maar toch wil je die pagina's gauw doorlezen om door te gaan naar een pagina die wel weer een tekeningetje hier en daar heeft.

De mooiste afbeeldingen in het boek vind ik:



Als Hagrid komt met Harry. De huisjes zijn heel mooi en Hagrid die zo zoefff door de lucht aan komt crossen op z'n motor, tof.



Diagon Alley (de WegisWeg) vind ik ook erg leuk gedaan. Alle winkels (de illustratie beslaat 4 pagina's) zijn voorzien van naamplaat en karakteristieken. Echt zo mooi!

 

Hagrid's hut vind ik denk ik wel de mooiste. Het is super vrolijk, kleurrijk en fantasierijk. De pompoenen zo naast het hutje, de natuurlijke begroeiing, wauw!

 

Niet zozeer een hele mooie plaat (wauw, een trol!), maar wel heel leuk is dat Newt Scamander er ook in staat met zijn beesten encyclopedie!

 

Dit vind ik de mooiste illustratie bij een hoofdstuktitel. Elk hoofdstuk wordt afgetrapt met een mooie illustratie, maar deze met de vlinders, spinnen en bladeren vind ik erg mooi en brengt je al helemaal in bos-mood.

Er zijn natuurlijk nog véél meer mooie illustraties, maar die mag je zelf ontdekken, anders is er weinig lol nog aan. Inmiddels heeft volgens mij iedereen het boek al in huis en zo niet moet je dat echt gaan doen! Hij is zooooo mooi! Wel wat prijzig, maar zeker het geld waard.

Binnenkort ga ik beginnen in het tweede geïllustreerde deel!


Liefs,
Monica

2 opmerkingen:

  1. Ik vind ze zo mooi! Kan niet wachten tot het derde deel er is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deel 1 en 2 van de Illustrated versions heb ik ook en het zijn prachtige aanvullingen op mijn Harry Potter collectie. Ik vind het echte aanraders! Deel 2 zal je zeker ook te gek vinden!

    BeantwoordenVerwijderen