dinsdag 4 april 2017

Favoriete boeken of all-time!

Hey iedereen!

Op verzoek van iemand laat ik jullie vandaag zien welke boeken mijn favoriete boeken ever zijn :)

Ook al heb ik heel veel boeken heel erg graag in mijn kast, enkelen springen er toch uit en die zou ik bij een brand zeker redden.

 

Dit zijn ze!

Het eerste Engelse boek dat ik ooit las was Throne of Glass en my O my, wat was dit een tof boek. Ik ben nu in deel 2 bezig en helemaal dol op deze serie! 

Joël was het tweede YA boek dat ik ooit las, maar het eerst 16+ boek van Carry Slee. Ik vind dit boek zo ontzettend mooi en bijzonder! Het zit steengoed in elkaar en ik weet nog dat ik op vakantie toen echt helemaal verliefd werd op het verhaal!

Girlpower was het allereerste YA boek dat ik las en hiermee werd ik verliefd op lezen. Het boek volgt drie meiden met speciale gaven: in de toekomst kijken; gedachten lezen en onzichtbaar zijn. Ik vond het zo tof hoe Robin Benway (ook bekend van Emmy & Olivier!) dit heeft beschreven. Toen begon voor mij het leesavontuur!  

Vertel me Drie Dingen is een boek dat me door Ellis werd aangeraden van de uitgeverij. Ik dacht dat het 'wel een leuk boek' was, maar ik eindigde in een diepe relatie met dit boek. Het is zó schattig!

Verdermeer is zo'n typisch boek waar je niet omheen kunt. Als je gek bent op fantasierijke boeken (en ook een tikkeltje vreemde fantasie), dan moet je Verdermeer sowieso lezen. Het is misschien een boek met een wat jeugdiger personage, maar je kan smullen van alle fantasie!

Robijnrood... tja. Ik zag deze serie altijd in de V&D liggen, maar het was €16 per boek. Ik als 14-jarige had niet zoveel geld dus ik kocht de serie nooit. Tot ik voor mijn verjaardag enkele jaren terug eindelijk de serie kreeg. In de zomer las ik in één week de hele serie en ik was er direct verliefd op. Wauw. De covers, het verhaal... Enige beschamende is dat ik er nooit een recensie over heb geschreven, omdat mijn blog toen nog niet bestond. Keer herlezen en recenseren?

Het Zwarte Hart, hoi moppie. Ondanks dat ik het heel jammer vindt dat het boek niet gewoon Caraval is blijven heten, liegt het boek er niet om. Ik werd vanaf de eerste bladzijde in het verhaal gezogen en vond het echt mindfuck-goed! Er zijn een hoop rare momenten in het boek, een hoop plottwists en gekke uitspraken, maar dat maakt het zo'n gaaf boek. Je moet echt loslaten dat het niet gaat zoals het hoort, dit is echt typische fictie!

Dit waren mijn favoriete boeken!
Welke staat/staan er op jouw lijstje?

Liefs, Monica 

2 opmerkingen:

  1. Leuk idee!! Misschien dat ik ze ook maar eens op een rijtje ga zetten! Vond je het niet enorm lastig om te kiezen? Ik heb zoooveel boeken die ik super goed vind!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja! Makkelijk is anders ;) maar het is wel leuk om er eens bij stil te staan en je wordt blij van je stapeltje :)

      Verwijderen