zondag 25 december 2016

TAG: RIP it or ship it!

Hey allemaal!

Vandaag doe ik met jullie de RIP it or ship it book tag! Ik heb geen idee wie deze tag heeft bedacht en inmiddels hebben volgens mij bijna alle bloggers hem al wel ingevuld, maar ik nog niet! Ik ben door niemand in het bijzonder getagd, maar ik wilde hem wel graag doen. Dus bij dezen!

 

De wat tag?
Voor degenen die de tag nog niet kennen, bij de RIP it or ship it book tag is het de bedoeling dat je namen van personages uit de boeken op strookjes papier schrijft en dan uit alle strookjes twee personen trekt. De meesten sorteren op geslacht, zodat je een jongen en een meisje trekt, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Ik heb het wel gedaan. Van de twee personages die je hebt getrokken ga je beoordelen of jij ze samen zou willen zien. Ongeacht of ze van dezelfde serie zijn (vaak juist niet :)) en of het ever gaat gebeuren. 

Zie je het wel gebeuren, dit koppel? > ship!
Zie je het niet gebeuren? > RIP!

 

Ik heb 12 koppels getrokken, daar gaan we!

 

Wow, oké ja. Dit zie ik sowieso gebeuren. Aan de ene kant hebben we Harry Potter, onze wereldberoemde tovenaar en aan de andere kant hebben we Alina (Grisha serie), die (be)heerser van het licht is. Ik zie deze twee al samen de boel verlichten met hun magie ;-)

SHIP!

 


OMG ja. Dit zie ik ook gebeuren! Aan de ene kant hebben we Luna (Harry Potter), die hele specifieke en vooral bijzondere interesses heeft. Aan de andere kant is Magnus Bane (The Mortal Instuments) die een bijzonder sterke warlock is. Deze twee samen is sparkles

SHIP!


OMG OMG ja! Wow, ik ben heel erg onorigineel vandaag... Maar ook dit koppel zie ik gebeuren. Celaena (Glazen Troon) is een echte vechtersbaas met haar scherpe zwaarden. Garrett (Talon) is een jager en hij spoort zo alle draken op. De twee samen is een ijzersterk onverslaanbaar duo!

SHIP!


HA! Nee. Dit gebeurt niet. Newt (Fantastic Beasts and Where to Find them) is zo lief en schattig en onschuldig en Rose (Vampire Academy) is zo'n roekeloze vechter. Ze zou Newt binnen een seconde zat zijn. En Newt zou overlopen worden. Nehh...

RIP!

 

Wow. Ja dit! Ik pak mooie combi's zeg! De Duisterling (de Grisha) is zo'n duister geval en Bellatrix (Harry Potter) is niets minder! De twee samen... Ah oh!

SHIP!

 

Oh... moeilijk. Scarlett (het Zwarte Hart) is een meisje dat een boel heeft meegemaakt en eigenlijk is iemand als Patch (Hush Hush) helemaal niet goed voor haar. Maar stel dat... nee. Nee, nee, nee. Dit is sneu. Scarlett moet een lief iemand. 

RIP!

 

HA! Oké. Deze gaat niemand zien aankomen, maar IK RIP ZE! Ik ben forever geshipped met Four, dus doei Tris.
RIP!


Oh. Weer een lastige. Warner (Touching Juliette) en Meghan (Iron Fey)... Ja, ik denk wel dat dit past. Warner is een koning en Meghan een koningin. Ik zie het wel gebeuren dat ze bij elkaar passen. In de serie van Warner komen magische gaven voor en in de serie van Meghan ook. Ze zullen elkaar accepteren. 

SHIP!

 

O, dit is grappig. In the Jewel, waar Violet hoofdpersonage is, komt ook een Ash voor. Echter bedoelde ik de Ash van de Iron Fey serie hier. Doesn't matter, want deze Ash kan Violet ook redden van haar lot.

SHIP!

 

Blergh, wat is dit nou weer. Één aanraking van Juliette (Touching Juliette) en Peeta (The Hunger Games) is dood. Nee, kom mij maar broodjes brengen hoor jongen.

RIP!

 

Hahahahaa. Ziet iemand dit gebeuren? Aan de andere kant, nu ik er over nadenk... Ze zouden wel samen kunnen gaan jagen. Dit is een twijfelgeval, die mogen jullie beantwoorden.

 

En dan nu het laatste koppel. O. Layla en Roth (Dark Elements). Hahaha, deze zijn ook een setje in het boek. En ik vind dit ook een goed setje, dus uiteraard laat ik ze lekker samen hun ding doen!

SHIP!

Dat was de tag! Heel grappig om te zien welke rare combinaties je kan trekken. In het begin heb je nog niet echt een idee van personages die bij elkaar zouden kunnen horen van verschillende series, maar als je er twee trekt zie je het ineens helemaal gebeuren! 

Dan nu: Katniss en Edward Cullen RIP or SHIP? Wat vinden jullie?

Liefs,
Monica 

3 opmerkingen:

  1. RIP! Katniss is iemand die gewend is om te overleven en weet hoe ze voor zichzelf moet zorgen. Edward wilt voor iemand zorgen. Ik denk dat Katniss totaal niet past in de Cullen familie die in dure sportauto's rijden omdat ze niet weten wat ze moeten doen met hun overvloed aan geld. Ik denk ook dat Katniss zich dood irriteert aan Edward.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow, jaa! Dat is zo'n doordachte RIP haha. Zo had ik er nog niet over nagedacht. Thanks!

      Verwijderen