woensdag 28 december 2016

De 16 beste boeken van 2016!

Hoi!

In plaats van mijn top 10 te geven elk jaar, vond ik het wel een idee om een top 16 te geven. Het zijn immers de boeken van 2016. Volgend jaar komt er dus een top 17. Helemaal leuk.

Goed. Welke boeken vond ik dit jaar zó gaaf dat ze in mijn top 16 lijstje mogen? Welke boeken vind ik echte aanraders en moet jij ook zeker gelezen hebben?1. Vuur en As 2 - Sabaa Tahir
Vuur en As 2 is het vervolg op Vuur en As 1 (no shit, Sherlock). Deze serie is zo gaaf! Als jij de serie nog niet kent, snel naar de winkel jij, hop hop! Het eerste deel is nu in paperback voor maar €5! (Like what!?).

2. Zwarte Hart
Wow. Dit boek hè. Dit is de definitie van een Young Adult toppertje. Het heeft alles en het is zo'n gaaf verhaal. Zeker één van mijn favorieten ooit!

3. De Jewel
Dit boek verraste mij. Ik had een soort Selectie-serie verwacht, maar dan een B-versie of een kopie. Dat het zo origineel en verrassend was had ik niet verwacht. Het is zeker een A-versie in zijn eigen serie.

4. Verdermeer
Ik heb nog nooit een boek gelezen dat zo origineel was in schrijfstijl en fantasie als Verdermeer. Het is heerlijk om je te verliezen in Ferenwoud en Verdermeer. Niets is wat het lijkt en de meest geniale avonturen beleef je in dit boek. Wauw! Oh, mét gouden leeslint. Super handig!

5. Tweedehands Vleugels
De cover van dit boek is alleen al geweldig, maar toen ik het boek opensloeg vond ik ook gelijk het verhaal pakkend. Van deze serie wil je meer! (En meer komt er ook, 14 februari verschijnt het vervolg Zilveren Vleugels bij uitgeverij Dutch Venture Publishing!)

6. Vertel me Drie Dingen
Ahhh. Jongens. Dit boek is zo cute! Ik hoorde van meerdere mensen dat dit een super leuk boek was en de achterflap sprak me ook aan. Dat ik zó verliefd zou worden op dit boek had ik dan weer niet verwacht. Echt. Dit is om te smullen!

7. Duizend Hoog
Voor de fans van Gossip Girl is dit echt een nieuwe verslaving. Dit boek heeft alle elementen die je uit de bekende serie kent en maakt dat je non-stop aan het lezen bent. Plus de cover, bookporn is wel een mooie term hiervoor.

8. Harteloos
Voor een vernieuwde blik op de Hartenkoningin: lees Harteloos. Het maakt dat je haar begrijpt en liefhebt, ondanks de schurk die je dacht dat ze was.9. Rivalen
Dit is een heerlijk Hollywood boek dat je zeker in de zomer moet openslaan. Het heeft heerlijke zomerse elementen en staat garant voor een heerlijk leesdagje in de zon!

10. Suzy en de Kwallen
Suzy is zo'n lief en leuk personage. En dit boek is ook zo lief en leuk. Het zit mooi in elkaar en is ook nog eens leerzaam!

11. Jager
Man, wat was ik blij met het vervolg op Rebel. Deze serie is tofffff. En dit deel is wederom super!

12. Vuur en As 1
Ha, surprise. Vuur en As 1 staat er ook in! Ik zei net al: de serie is nou eenmaal TOF.

13. Hush, Hush
Dit was het eerste boek dat ik las in 2016 en het begon mijn jaar super goed. Deze serie was voor mij meteen een verslaving. Love it!

14. Vallen
Ik ben wel gek op van die romantische boeken, maar niet zó dol. Toen ik dit boek echter las, was ik meteen verslaafd. JA, dit is geweldig! JA, dit is een aanrader. Woohoo! Op dit boek was ik wél heel dol.

15. Wie is nou Normaal?
Dit boek moet zeker in de lijst, omdat het gewoon heel erg mooi is. Het is origineel, actueel en ontroerend. Een must-read ;-)

En nummer 16 is....

16. Short Stories of a Single Girl
Toen Simone, schrijfster van dit eBook, mij benaderde of ik hem wilde lezen ter recensie was ik heel erg blij. Wat een eer is dat! Ik zei gelijk ja en toen ik het boek begon te lezen had ik geen spijt. Het is echt een hilarisch boek met heerlijke herkenbare momenten erin. Je gaat hier zeker van smullen!

Dit vond ik de 16 beste/mooiste of origineelste boeken van 2016.

Welk boek komt er zeker in jouw lijstje?

Liefs,
Monica

2 opmerkingen: