vrijdag 18 maart 2016

Recensie: Witheet - Jennifer L. Armentrout

Hiephoi!

Dat was mijn reactie toen schrijfster Jennifer L. Armentrout (AKA J Lynn!!) een YA fantasy bleek te hebben geschreven! Haar NA boeken maken mij altijd heel erg blij en ik was daarom super benieuwd naar hoe zij een fantasy zou hebben geschreven! Aanschouw hier: Witheet! 


Waar gaat Witheet over?
Wachters en demonen bestrijden elkaar...

Normaal zijn is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Voor hen moet ze haar donkere, demonische kant wegstoppen. Vooral voor Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze al sinds een eeuwigheid stiekem verliefd is.
Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere demon, die haar dingen vertelt die ze liever niet had geweten. Hoewel ze beseft dat ze beter uit zijn buurt kan blijven, twijfelt ze. Toegegeven, misschien ook wel omdat dat verboden-te-kussengedoe helemaal geen issue is met hem. Hij heeft immers geen ziel... 

Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?


Cover en eerste indruk
Oké, fantastisch! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik de achterkant las. Maar ik vond het ook wel weer heel erg op de Hush Hush serie lijken: Engelen, badboys, hel, verboden liefde. En het vervelende was misschien voor dit boek ook dat ik net deel twee uit de Hush Hush serie uit had en de eerste hoofdstukken eigenlijk vooral onbewust aan het vergelijken was. De cover vind ik mooi, sluit ook aan op 'wit' heet. De rug vind ik alleen wat minder mooi, die had wat aansprekender gekund.

Hush Hush look-a-like
Zoals ik net zei, was ik in het begin onbewust erg aan het vergelijken met de Hush Hush serie. Ik genoot heel erg van Witheet, maar ik zat met mijn hoofd bij Nora en Patch. Toen ik dit op een gegeven moment doorkreeg ben ik Witheet echt als serie apart gaan zien (want dat is het natuurlijk ook) en vanaf dat moment werd het boek alleen maar leuker!

Een typische J. Lynn
Ja, hoor. Het is echt een typische J. Lynn. Het mag dan nu een fantasy zijn en geen NA, ze krijgt het toch voor elkaar om er hete, pittige en sensuele scènes in te gooien. Ik vind dat gewoon ontzettend leuk van haar en in dit boek is het niet eens misplaatst! De romance tussen Layla en Roth is.... ja, heet! Het leuke is dus dat je echt Jennifer's schrijfstijl herkent en ik ben er dol op!

One in a million, but still one of a kind
Misschien is het concept heel erg 'dat kennen we nu wel': een engel en een demon, een verboden liefde, een strijd tegen het kwaad... Het mooie is dat deze onderwerpen gewoon super aanspreken - mij in ieder geval wel - en dat deze daarom zo vaak worden toegepast. En je kan wel een leuk onderwerp verzinnen, maar het gaat om de invulling. En Jennifer heeft het voor elkaar gekregen om dit boek een originele invulling te geven die net weer anders is dan wat ik al ken. Een slangentattoo, waarvan de slang tot leven kan komen. Wachters. Het niet kunnen kussen, omdat Layla anders een ziel wegneemt. En een demon die katten heeft, heerlijk!

Love triangle?
Wat Layla en Zayne met elkaar aan het doen zijn in het boek, geen idee. De ene keer is er echt sprake van een love triangle tussen Layla en Roth en Zayne en dan is het ineens zielige Layla met broer Zayne en is er geen spoortje liefde te vinden tussen de twee. Beter blijft Layla bij Roth, want dat is gewoon fantastisch.

Witheet, het beste boek van J. Armentrout tot nu toe
Hoewel ik gek ben op Jennifer's NA boeken, vind ik dit toch echt verreweg het beste boek dat ze tot nu toe heeft geschreven. Misschien omdat ik meer weg ben van fantasy, maar in dit verhaal zat een veel betere verhaallijn. De personages hebben een heerlijk typisch karakter, waardoor je ze goed kan inschatten. Er gebeurt veel, maar het is wel allemaal te volgen. Ja, ik ben fan. Mag ik deel twee alsjeblieft? En snel?

Ik geef het boek 4.5/5 sterren!

Hartelijk bedankt uitgeverij Harper Collins Holland voor het opsturen van dit recensie exemplaar!

Titel | Witheet
Oorspronkelijke titel | White Hot Kiss
Serie | De Dark Elements
Auteur | Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij | Harper Collins Holland
Uitgave | Paperback
Pagina's | 416
Prijs | €15,-
ISBN | 9789402709407

Nu te koop in jouw boekhandel, of te bestellen op de site van de uitgeverij *klik hier*.

Liefs,
Monica 

2 opmerkingen:

  1. Hahaha! Heerlijk. Ehm verwacht een concept als die van Hush Hush, maar dan met andere personages en wat andere toevoegingen. Dan weet je beetje wat je te wachten staat ;p

    BeantwoordenVerwijderen