donderdag 14 januari 2016

De Jonge Jury - Kinderen van nu lezen de toekomst!

Hi lieve boekenwurmpjes!

Even wat anders vandaag op MyPerfectBookLife. Veel van jullie zullen 'De Jonge Jury' kennen. Een initiatief dat het belangrijk vindt dat de jeugd van tegenwoordig veel in contact komt met boeken en lezen. Ik ben benaderd om de leesgekte te verspreiden en jullie lezertjes aan te sporen om te stemmen op jullie favoriete boek(en)! Natuurlijk vind ik lezen zelf ook heel belangrijk, dus in deze blogpost besteed ik aandacht aan De Jonge Jury!
Tegenwoordig zijn mobieltjes hipper dan boeken en is lezen bijna taboe. Of toch niet?
Lezen is juist geweldig en neemt je mee naar werelden die je nooit voor mogelijk had gehouden! Lezen is niet alleen leuk, maar ook goed voor je ontwikkeling. Zo breid je je woordenschat uit, heb je een beter taalbegrip, groeit je vermogen tot fantaseren en ontwikkelt je leestempo. Je hoeft niet gelijk de dikste boeken te lezen, een dunnetje mag ook. En waarom boeken? Blogs lezen kan dit alles ook bereiken, zolang je maar leest (dus je bent nu goed bezig!)

Mocht je echt helemaal tegen lezen zijn, ga ik ook niet mijn best doen om je te overtuigen te gaan lezen. Lezen moet namelijk wel een plezier zijn! Maar voor de mensen die twijfelen of het al helemaal zien zitten: neem een kijkje op de site van de Jonge Jury! Naast veel informatie en andere leuke dingen kun je hier ook stemmen en prijzen winnen.

Dit stemmen is belangrijk, want de Jonge Jury is benieuwd naar welke boeken het leukst worden gevonden door de lezende jeugd. Misschien denk je nu: ik ben veel te oud voor de boeken van de jonge jury en ik ben geen 'jeugd' meer. Maaaaaar op de lijst vind je ook een 'List en Leugens' terug, de boeken van Kiera Cass en bijvoorbeeld 'Water & Vuur'. Dit zijn trendy Young Adult boeken! Welke boeken er nog meer op het lijstje staan kan je hier lezen. Er zit gegarandeerd een leuke nieuwe titel voor je tussen! Volgens de Jonge Jury zijn er een paar toppertjes, die je hier kan vinden.

Mocht je willen stemmen kan je hier klikken. Op elke leeftijd kan je stemmen, maar prijzen winnen gaat alleen maar als je 12-16 jaar oud bent. Het is dus belangrijk om te stemmen en te laten weten wat jouw 1,2,3,4 of 5 favorieten zijn! Stem dus vooral! :)

Een boel boeken van de lijst zijn in recensievorm verschenen op MyPerfectBookLife. Hieronder staan de titels. Erop klikken is een reisje naar de recensie toe!

Divergent #3: Samensmelting
De Grisha 2: Dreiging en Duisternis
Hij is van mij
De IJzerproef
Selection serie 2 - De Elite
Selection serie 3 - De One
Silber: het tweede boek der dromen
Het verhaal van Four
Vlam
Water & Vuur
Zes Seconden
Zwart als Ebbenhout (Sneeuwwitje #3)

Dus stemmen stemmen stemmen! En natuurlijk lezen lezen lezen! Dat is de boodschap van deze blogpost. Spread the booklove! <3

Liefs,
Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten