donderdag 17 december 2015

Recensie: Hartenkoningin - Gena Showalter (White Rabbit Chronicles #3)

Hii!

Als Alice in Wonderland-freak kon ik deze serie destijds niet aan mij voorbij laten gaan. Hoewel het verhaal geen hervertelling is van het bekende Alice in Wonderland, ben ik alsnog fan. Dit is alweer het derde deel in de serie! 


Waar gaat dit derde deel in de serie over?
Alice heeft een plan...
Alice dacht dat het ergste achter de rug was. Dat ze eindelijk met rust zouden worden gelaten en dat het nu echt serieus zou kunnen worden tussen haar en Cole, de leider van de zombiejagers.
Tot Anima Industries, het bedrijf dat zombies gebruikt om macht te verkrijgen en daarbij over lijken gaat, opnieuw begint met zijn verraderlijke praktijken. Dan realiseert Alice zich dat mensen gevaarlijker kunnen zijn dan monsters...
Terwijl de zombiejagers zich opmaken voor de strijd, ontrafelt Alice een aantal schokkende geheimen. Ze ontdekt nieuwe krachten bij zichzelf en komt er tot haar verbijstering achter wie er verantwoordelijk is voor al het bloedvergieten en de vreselijke zombies.
Langzamerhand dringt tot haar door wat ze moet doen. Maar betekent dat ook dat ze haar leven moet opofferen voor degenen van wie ze houdt?
Dit derde deel van de serie is weer heel gaaf, maar toch moet ik zeggen dat er in het midden een beetje weinig gebeurde. Het vorige deel had daarin constant spanning. Maar in het midden zitten wel meer mysteries en die geven juist meer betekenis aan de actie gedeelten :)

Het begin is wel gelijk spannend. Je denkt: rustig even bijkomen, lieve scenes lezen met Cole en Ali, NOPE! Gelijk gebeurt er weer van alles en is de spanning te snijden. 

De zombiejagers krijgen steeds meer problemen met Anima Industries. Zij willen de jagers uitroeien en doen dit op vrij overweldigende wijze. De jagers moeten de handen ineen slaan om Anima te verslaan, en misschien niet alleen elkaars handen, maar ook die van een andere groep... 

In dit boek zit wel meer extreme emotie. Er gebeuren veel gruwelijkere dingen, zieligere dingen, frustrerendere dingen. Dat maakt dit boek wel super goed! Ook is het niet een vervolg waarbij eigenlijk deel 2 verder gaat en je bijna exact hetzelfde verhaal leest (weer vechten met zombies, plannen maken, ruzies..). In dit boek komen weer nieuwe personages voor en nieuwe elementen (zoals het wissen van gedachten). Dit maakt het boek ook nog eens verfrissend!

Hartenkoningin is een zombietastische rollencoaster: get in, or get out!

Ik geef het boek 4,5/5 sterren!

Hartelijk bedankt uitgeverij Harper Collins voor het opsturen van dit recensie exemplaar! 

Titel | Hartenkoningin 
Oorspronkelijke titel | Queen of Zombiehearts
Auteur | Gena Showalter 
Uitgeverij | Harper Collins Holland
Genre | young adult
Uitvoering | hardcover 
Pagina's | 416
Prijs | €15,00
ISBN | 9789402701500

Liefs,

Monica 

2 opmerkingen: