zaterdag 12 december 2015

Day 7 Blossom Books' Twelve Days of Christmas! (+WIN!)
Heeee!

Aaaaaah ik kan nog steeds mijn enthousiasme niet kwijt! Ik mag als één van de twaalf bloggers meedoen aan de 12 days of Christmas van Blossom Books! Natuurlijk is dat super gaaf, want kerst is echt GE-WEL-DIG (en Blossom Books ook).

Inmiddels is de 12 days of christmas parade al een klein weekje bezig en hebben we al veel bloggers kunnen bewonderen die hun BB Christmas feeling loslieten op hun feestelijke post. Vandaag dus aan mij de beurt! Echt super leuk :) Gisteren was Joost van NerdyGeekyFanboy aan de beurt.. Hij plaatste een pikant kiekje van zijn leven met de BB dames. Ga snel kijken!

Benieuwd naar mijn opdracht? En naar wat jij kunt winnen? Mijn opdracht was:

Je bent een Grisha ten tijde van de Ravkaanse burgeroorlog. Wat voor Grisha zou je zijn, en volg je Alina, de Duisterling, of trek je totaal je eigen plan?
Nog eens aaaah. Ik ben gek op de Grisha serie! Maar goed. Ik neem jullie mee naar Ravka..


We zijn in Ravka. Er heerst een Ravkaanse burgeroorlog met aan de ene kant de verlichte Alina en aan de andere kant de donkere Duisterling. Velen vrezen hem en volgen hem daardoor. Maar er zijn er ook nog die trouw zweren aan Sankta Alina. Zelfs enkele Grisha hebben zich achter Alina geschaard. Wat doet Grisha Monica tijdens deze strijd? Laten we even inzoomen naar een plek, waarvan wij niet gaan noemen welke, omdat Grisha Monica haar schuilplaats niet wil verraden. 

In deze tijd van oorlog werk ik ondergronds. Ik hang in het geheim Alina aan, omdat ik liever licht dan duisternis wil, maar ik ga niet vechten in de oorlog, want dan zou ik mij beter gelijk kunnen overgeven aan de Duisterling. Ook al ben ik dan een Grisha en hoe vaak ik ook droom dat ik een geweldig magisch iemand uit een film ben, ik ben beter in regelen, onderhandelen en smokkelen dan in vechten. Welk soort Grisha ben ik in deze oorlog? Ik ben een Stormblazer (Lucht beheersen) of een Getijdekeerder (Water beheersen). Een Inferni (Vuur beheersen) is niks voor mij, ik ben echt een eersteklas kluns dus de kans dat ik mezelf verbrand met mijn eigen vuur is dan te groot :'). Ik ben altijd al gek geweest op Water, dus ik denk dat ik dan toch voor een Getijdekeerder ga, al beïnvloed je dan het water en kun je het niet zelf oproepen. En ik zie er best wel cool uit, al zeg ik het zelf.
Blauw is wel mijn kleur. Ja, dit zie ik wel zitten!

Oké. Dan nu het moment waar jullie waarschijnlijk op hebben gewacht ;-), ik mag iets weggeven.... maar wat? Ik mag een exemplaar weggeven van SCHIM EN SCHADUW!
Wat moet je daar voor doen?

Hier is een overzichtje van alle Grisha en hun specialiteit.


Hartenwringers - Kunnen het lichaam van anderen beïnvloeden, zonder hen aan te raken
Helers - Hebben genezende krachten

Stormblazers - Kunnen de lucht beïnvloeden en bijvoorbeeld een storm creëren
Inferni - Hebben de gave om vuur op te roepen
Getijdekeerders - Gebruiken temperatuur en luchtdruk om water te beïnvloeden

Durasti - Werken met vaste stoffen om nieuwe, supersterke materialen te ontwikkelen
Alkemi - Gespecialiseerd in gif en ontploffingen

♥♥♥♥♥
Als jij kans wilt maken op Schim en Schaduw,

Like je Blossom Books op Facebook
En volg je MyPerfectBookLife op Bloglovin'

En dan stuur je een mailtje naar myperfectbooklife@gmail.com met daarin jouw NAW-gegevens en geef antwoord op de vraag: 'Welke Grisha zou jij zijn in de Ravkaanse oorlog en waarom?'

Je moet er misschien wel wat voor doen, maar deze serie is écht de moeite waard! <3

De winactie sluit op 19 december 23:59. De winnaar krijgt 20 december te horen dat hij of zij heeft gewonnen en krijgt dan zsm het gewonnen boek thuisgestuurd!

En dan rest mij nu nog om te vertellen aan wie ik het stokje door mag geven.......... Met veel blijdschap mag ik lieeve Lindsey taggen van Burnmybook! Zij gaat antwoord geven op de vraag.... 'Wie is je favoriete Blossom Books bookboyfriend of bookgirlfriend en waarom?' 

Oeh! Ik ben nu al super benieuwd! Hou haar blog morgen zeker in de gaten, want ook daar valt weer wat te winnen! Wat is het toch een leuke cadeautjesmaand! En Burnmybook is een érg leuke blog, dussss volgen! :)

Alvast een merry Christmas allemaal! <3

Liefs,

Monica

5 opmerkingen:

 1. Ja mijn pikante BB-leven hahahaha xD
  Ik zou ook wel een getijdekeerder zijn! Ik doe niet mee aan de winactie (heb het boek toch al), dus veel succes iedereen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ja heerlijk gewoon! Jeeeej gaan we samen even de elementen beheersen woeeh! Watergevecht!

   Verwijderen
 2. Haha, wat een heerlijke photoshopjes toch komen er steeds voorbij! En jullie kende ik nog niet, dus weer een leuke boekenblog om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is geen fotoshop hoor :o. Hahah nee maar klopt, is altijd grappig om te zien ;) En leuk :D weer een lezer erbij!

   Verwijderen
 3. Ik zou een hartenwringer zijn en proberen mijn eigen boontjes te doppen, maar natuurlijk vecht ik ook voor het licht. Go team Alina!

  BeantwoordenVerwijderen