woensdag 30 september 2015

Recensie: Emmy en Olivier - Robin Benway

Hee!

Ik kon laatst eindelijk beginnen in Emmy en Olivier. De schrijfster van dit boek, Robin Benway, is de schrijfster van mijn lievelingsboek, Girlpower! Dus jullie kunnen wel begrijpen dat ik veel zin had om in dit boek te beginnen!


Ik vind de cover heel mooi. Romantisch... Zomers :)

Waar gaat Emmy en Olivier over?
Wat doe je als je beste vriend na tien jaar afwezigheid plotseling op de stoep staat?
De zeventienjarige Emmy krijgt de schrik van haar leven wanneer haar buurjongen na tien jaar vermissing plotseling weer voor de deur staat. Olivier en zij waren onafscheidelijk tot hij op zijn zevende ontvoerd werd. Zijn verdwijning zette haar wereld op zijn kop. 
Zou Olivier haar na al die jaren nog herkennen? Is er iets over van hun speciale band? Tijdens geheime surfdates leert Emmy Olivier opnieuw kennen. Hij is veranderd – langer, breder, mannelijker – maar nog net zo leuk. Wat is er precies gebeurd op zijn zevende? En welke rol speelt Emmy in dit drama?

Het begint gelijk met de ontvoering, die op dat moment nog geen ontvoering leek. Na dit eerste en gelijk pakkende hoofdstuk gaat het verhaal verder als Emmy 17 is. Ze krijgt te horen dat Olivier gevonden is, maar ja dat heeft ze wel vaker gehoord. Is het hem dit keer echt? 

Als blijkt dat het dit keer om de echte Olivier gaat, weet Emmy niet goed wat ze er mee aanmoet. Ze heeft zo vaak in haar gedachten het scenario afgespeeld dat hij weer bij haar terug kwam, maar nu hij er is, blonder en gespierder dan 10 jaar terug, weet ze niet goed wat ze moet doen. 

Tegen haar moeders opdracht in ("geef hem wat ruimte") gaat Emmy met Olivier praten en gaan ze samen surfen. Emmy's moeder weet niet dat ze surft, laat staan dat ze dit met Olivier doet. Het verhaal is heel erg lief opgebouwd. Het probleem van de 10-jarige ontvoering speelt, maar tegelijk proberen Emmy en Olivier weer een band op te bouwen. Dit is spannend en vooral heel schattig. 

De conversaties tussen Emmy, Olivier, Drew en Caro zijn echt heel grappig om te lezen. Het zijn steeds hele gevatte antwoorden op dingen en die maken het echt heel grappig om te lezen. 

Het enige wat mij wat tegenviel was de uiteindelijke ontknoping tussen Olivier en zijn vader. Het was wel emotioneel, maar het was geen WOW-effect. Ik had echt een shocking iets verwacht, maar dat viel mij dus tegen. Ik zal hier verder niets over verklappen ;).

Emmy en Olivier is een snoepje van een boek: zoet en verslavend! En ik zou hem zeker even jouw aandacht geven :)

Ik geef het boek 4/5 sterren. En ik bedankt uitgeverij De Fontein hartelijk voor het opsturen van dit recensie exemplaar! Ik ben er heel blij mee. Hij staat mooi in de kast naast Girlpower. 

Titel | Emmy & Olivier
Auteur | Robin Benway
Uitgeverij | de Fontein
Bindwijze | paperback
Prijs | €14,99
Pagina's | 320 
Verschijningsdatum | juli 2015 
ISBN | 9789026138096

Liefs,

Monica 


2 opmerkingen: