dinsdag 18 augustus 2015

Recensie: Pupil - Julie Kagawa


Recensie: Pupil - Julie Kagawa

Heeee!

Ik kreeg in juli een PRACHTIG boek binnen. Ja, ja. Het was Pupil van Julie Kagawa (AAH JULIE KAGAWA). Ik ben erg fan van Julie Kagawa! En oh my lord, wat is deze cover stunning! Die schubben WAUW. Ik heb dit boek flink geaaid, dat verdiende het. 


Je ziet het misschien niet goed, maar die schubben kan je echt voelen!

En toen las ik de achterkant....

Een geheim genootschap en een verboden liefde... Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen...

WOEH! DRAKEN! Ik ben gek op boeken over draken. Dus ik had er helemaal zin in! Deze ging in de koffer, mee naar Italië. Het werd mijn strandgenootje en zwembadtijdverdrijf.

Toen ik het boek aan het lezen was kreeg ik wel een beetje het gevoel dat ik de Firelight serie van Sophie Jordan aan het lezen was: een draak in mensgedaante die verliefd wordt op een drakenjager. En een sibling die haar probeert te waarschuwen, maar desondanks gaat ze voor de liefde. Het heeft natuurlijk allebei een andere manier van hoe het verhaal tot stand komt en zijn eigen elementen, maar de basis van beide series lijkt wel op elkaar.

Maaaaar, de Firelight serie vond ik SUPER GAAF. Dus het is voor mij totaal geen probleem als dit een soort gelijke serie zou zijn! Uiteindelijk viel de gelijkenis mee en was het toch nog een origineel eerste deel van een veelbelovende serie.

Ik ben er echt heel erg positief over. Pupil is een geweldig fantasy-boek met een spannend plot en fijne personages. Ik kan niet wachten tot Rebel uitkomt dit najaar. Super benieuwd naar de rest van de serie!

Het verhaal is geloofwaardig (ja, oké, het is en blijft een fantasy-boek, maar wel een geloofwaardig fantasy-boek!). De personages zijn erg fijn om over te lezen (ook de slechteriken, omdat ze zo goed zijn geschreven). En het verhaal spreekt erg aan. De spanning zit er het gehele boek door in, en is voelbaar.

In tegenstelling tot de Firelight serie weet de drakenjagers orde wél al dat de hoofdpersoon waarschijnlijk de draak is op wie ze moeten jagen. In de Firelight serie heeft Will geen idee dat Jacinda een draki is, maar in Pupil denkt Garret wel dat Ember de draak is en dat maakt het extra spannend! Ik vind Ember's broer Dante zo'n typisch schoothondje-draak: über gehoorzaam en über netjes. Ik had verwacht dat er meer in hem zat, maar hoe hij op het laatst Ember laat zitten, maakt dat ik hem een jammerlijk personage vind en ik hoop dat hij zijn fout goedmaakt in de volgende delen. Dit is niet het gedrag van een broer!

In het boek is weer een triangle-love. Ember en de twee mannen Garret (jager) en Riley (draak). Ik ben er zelf ook nog niet uit wie ik nou leuker vind, maar tot nu toe ben ik voor Riley, omdat hij gewoon meer gevoelens losmaakt!

Ik geef het boek 5/5 sterren en ben SUPER benieuwd naar REBEL, deel 2, die in het najaar uitkomt! 

Ik dank uitgeverij Harlequin en Harper Collins Holland hartelijk voor het opsturen van dit recensie exemplaar!

Titel | Pupil
Auteur | Julie Kagawa
Serie | Talon Saga #1
Uitgeverij | Harlequin / Harper Collins Holland
Genre | Young Adult
ISBN | 9789402701401

Koop het boek HIER zelf!

Read More,
MyPerfectBookLife <3

Posted by Monica

2 opmerkingen: