zondag 30 augustus 2015

Recensie: Muren van Verraad

Hoi!

Ik had weer eens zin in een thriller, dus toen ik te horen kreeg dat muren van verraad uitkwam, ging ik die natuurlijk even lezen!


Waar gaat Muren van Verraad over?
Amber zit vast in Aurora Hills, een beveiligde jeugdinrichting. Als op een nacht alle sloten openspringen, ontstaat er totale gekte onder de 42 meisjes die er hun straf uitzitten. De een grijpt haar kans om te ontsnappen, de ander weet niet wat ze met de nieuw verworden vrijheid aanmoet.
Violet is een danseres die op het punt staat naar New York City te vertrekken om als ballerina door te breken. Hoewel uiterlijk onbewogen en als altijd met zichzelf ingenomen en egoïstisch, kan ze de dood van haar vriendin Orianna niet vergeten. Niet omdat ze zich schuldig voelt, maar vanwege het mogelijke effect ervan op haar huidige leven en haar dansopleiding aan het prestigieuze Juilliard.
Langzaam wordt duidelijk dat Amber en Violet nauw met elkaar verbonden zijn door Orianna. Ook zij had een glorieuze toekomst als ballerina voor zich liggen, maar anders dan Violet moet ze knokken voor ieder klein kansje in het leven. Desondanks is Violet jaloers op Ori, wetende dat zij nooit zal kunnen tippen aan Ori’s natuurlijke talent voor ballet. Als Violet in een vlaag van woede en jaloezie twee concurrentes vermoord, zorgt ze ervoor dat Orianna voor de dubbele moord opdraait en zo bij Amanda in Aurora Hills belandt.
Als Violet na jaren een bezoek brengt aan de jeugdgevangenis, blijkt deze gesloten te zijn nadat alle gevangenen op onverklaarbare wijze en onder mysterieuze omstandigheden om het leven zijn gekomen. Krijgt een schuldige uiteindelijk altijd haar verdiende straf? Of zal een onschuldige voor altijd de last van de schuld blijven dragen?

Het boek begint wat verwarrend: wat is er precies gebeurd en wat gebeurt er nu precies wie is wie en waar gaat het heen? Het spookt allemaal door je hoofd tijdens de eerste hoofdstukken. Bij elk hoofdstuk krijg je steeds meer informatie en aan het einde van het boek is het compleet. En geloof me, aan het einde van het boek ben je er dol op!

Dit is een boek waar in ze je laten denken dat iemand schuldig is en ze een heel verhaal er omheen vertellen en uiteindelijk blijkt er totaal iets anders gebeurd te zijn. Mensen lijken niet wie ze zijn en mensen zijn niet wie ze lijken. 

Wat dit boek zo bijzonder maakt is dat het heel erg origineel is naar mijn gevoel, de personages zijn heel intrigerend en het verhaal is heel sterk uitgewerkt. Het vage in het verhaal maakt dat je niet helemaal begrijpt wat er gebeurt, maar er daardoor juist wel nieuwsgierig naar bent.

Wat veel boeken soms hebben is dat ze best wel traag beginnen: het is ontzettend introducerend maar er gebeurt eigenlijk niets. In dit boek is er gelijkspanning als de gevangenis een openspringen, allen tegelijk. Er is nog heel weinig introducerends dus er blijft nog genoeg te raden over. Deze elementen samen maken dat je het boek wilt lezen, en wilt ontdekken wat er precies gebeurd is en met wie. 

Nova Ren Suma heeft een sterke thriller geschreven met boeiende personages en een steengoed plot. Muren van Verraad is een uitblinker in zijn soort. Het mysterieuze verhaal, de uitgesproken types en het duistere verleden maken van dit boek heerlijk leesvoer! 

Ik geef het boek 4.5/5 sterren. 

Bedankt Karakter Uitgevers voor het opsturen van dit recensie exemplaar! 

Titel | Muren van Verraad
Originele titel | The Walls Around Us
Auteur | Nova Ren Suma
Uitgeverij | Karakter 

Koop het boek HIER zelf!

Liefs,

Monica Geen opmerkingen:

Een reactie posten