maandag 31 augustus 2015

Recensie: Door de Zombiespiegel - Gena Showalter

Hi!

Het is geen geheim dat ik het eerste deel van de zombie serie van Gena Showalter leuk vond. Toen ik hoorde dat het tweede deel nog leuker zou zijn, moest ik hem hebben! Eenmaal in huis begon het te prikkelen..... Hoe zou het verdergaan? Waar gaat dit 2e deel van de White Rabbit Chronicles over?
Wat is er mis met Alice Bell?
Alice dacht dat ze alles al had meegemaakt, maar helaas... het kan nog erger. Na de laatste zombie-aanval gebeuren er vreemde dingen met haar. Spiegels komen tot leven, ze hoort stemmen die anderen niet schijnen te horen, en ze heeft soms de afschuwelijke neiging om iemand aan te vallen. Wat is er toch met haar aan de hand?
Cole, haar vriendje, doet ook al zo raar. Eerst ontwijkt hij haar de hele tijd, en dan maakt hij het volkomen onverwacht uit. En dat is nog niet alles. Het lijkt wel alsof hij iets voor haar verborgen houdt.
Maar Alice wordt pas echt bang als ze in de spiegel kijkt...

Toen ik begon met lezen zat ik gelijk weer in de spannende wereld van Ali en de zombies. Alice is afgezwakt door het perongelijke mes in haar buik door Cole. Ze moet herstellen en haat dit: niets liever wilt ze meevechten, zich nuttig maken, haar zwakte verbergen. En niets liever wil ze ook dingen ondernemen met Cole, zowel in het veld als in het bed. Maar van Cole moet ze wachten.. 

Dan verbreekt Cole ineens de relatie door een visioen wat Ali met Gavin krijgt. Tot dusver leken alleen Ali en Cole visioenen te krijgen, maar Gavin is de enige andere persoon met wie Ali dit ineens heeft. En als ze één ding geleerd hebben is het dat de visioenen altijd uitkomen...

Dus tegen zijn wil in maakt Cole het uit en beiden sufferen van een gebroken hart. Dat is echter niet het enige wat Alice bezighoudt, steeds hoort ze een rare tik en een rare tak. Ook haar spiegelbeeld beweegt niet meer synchroon met haar, maar lijkt een eigen leven te leiden... Hoe is dit mogelijk? 

Alice begint aan haar race tegen de klok om alles op orde te krijgen en haar oma en beste vriendin Kat te kunnen beschermen tegen de zombies. With a little help from haar zusje Emma moet Alice grote problemen overwinnen...

Dit tweede deel is echt een razend spannend deel. Er gebeurt ontzettend veel en het is erg spannend. Ook is dit boek een stuk heftiger en gruwelijker dan het eerste deel, waardoor je nog beter alle gebeurtenissen beleeft.

Je ergert je mateloos, je lacht je stuk, je griezelt tot je kippenvel hebt en je geniet van de mooie momenten.

Door de Zombiespiegel is een heel goed en ook fijn boek om te lezen. Je vliegt door de pagina's heen en dan is het boek alweer uit. Het onmogelijke is mogelijk, terwijl het mogelijke onmogelijk lijkt. Voor ieder personage in het boek komt een punt waarbij ze een belangrijke beslissing moeten nemen en dat maakt dit boek heel sterk. Er zitten zoveel hoogtepunten in! 

Als je deze serie nog niet kent moet je twee dingen doen:
1. Je schamen
2. Giga snel naar de winkel rennen of bol.com openen en de eerste twee delen bestellen!!!

Deel 3, de hartenkoningin, verschijnt in september en MAN wat kijk ik hier naar uit! 

Ik geef het boek 5/5 sterren!! 

Bedankt uitgeverij Harlequin/Harper Collins Holland voor het opsturen van dit recensie exemplaar! :-)

Titel | Door de Zombiespiegel 
Oorspronkelijke titel | through the zombieglass
Auteur | Gena Showalter
Uitgeverij | Harlequin / Harper Collins Holland
Pagina's | 416
ISBN | 9789034754677

Koop het boek HIER, nu! 

Liefs,

Monica


2 opmerkingen:

  1. Dit lijkt mij een verhaal die ik erg graag zou lezen

    BeantwoordenVerwijderen