woensdag 27 mei 2015

Recensie: Prinsessenacademie - Sharon Hale


Recensie: de Prinsessenacademie - Sharon Hale

Hey allemaal!

Een tijdje terug alweer kocht ik de Prinsessenacademie van Sharon Hale over via Facebook. Ik ben gek op prinsessen (ja, nog steeds) en ik ben gek op de boeken van Clavis, dus nadat de achterflap mij ook aantrok, kocht ik het boek over! 


Waar gaat de Prinsessenacademie over?
Geen enkel meisje in het bergdorpje op de helling van Eskel denkt dat ze ooit prinses zal kunnen worden. Ze gaan er allemaal van uit dat ze in de marmergroeve zullen gaan werken. Tot de prins aankondigt dat hij zijn bruid zal uitkiezen in hun dorpje. Alle meisjes van huwbare leeftijd worden naar een speciale school gestuurd. De veertienjarige Miri ziet dit als een kans om zich tegenover haar vader te bewijzen. De academie ligt een eind van het dorp af en tijdens de zware winter worden ze helemaal van het dorp afgesloten. De competitie tussen de meiden wordt steeds harder …

Ik zal maar gelijk vertellen dat dit boek mij tegenviel. Ik heb de Selectie serie gelezen van Kiera Cass, en vond dit er erg veel op lijken, maar dan in een minder leuke mate. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het een leuk boek, maar gewoon minder leuk dan ik dacht dat ik hem zou vinden.

Het boek gaat over Miri van veertien. Uit haar dorp zal de toekomstige prinses worden gekozen. Wat ik niet begrijp is als de prins zelf 18 is, waarom dan meisjes vanaf 12 worden genodigd om te komen en eventueel prinses te worden. Doe dan gewoon vanaf 15 of 16. Maar goed. Wat ik ook een beetje jammer vind is dat dit boek soms ietwat lang kan blijven hangen in bepaalde beschrijvingen of gebeurtenissen. Ik heb meerdere malen dit boek weggelegd met het idee van: ga ik door of niet? Dat vond ik jammer. Natuurlijk is dit mijn mening en zegt dit niks over wat anderen van dit boek (zullen) vinden. Als je het wilt lezen, doe dat gerust! :)

De cover vind ik prachtig, maar het verhaal viel mij helaas tegen. Daarom geef ik het boek 3.5/5 sterren. Het is geen erg lange recensie, omdat ik liever even door ga met lezen in een boek wat mij constant in zijn greep houdt. Het is voor mij een Selectie B keuze, maar op zich leest het wel lekker weg als een tussendoortje.

Read More,
MyPerfectBookLife <3

Posted by Monica

2 opmerkingen:

  1. Het verhaal doet me een beetje denken aan een Barbie film die ik laatst met mijn oppaskindjes heb gekeken hahahah (Barbie en de Prinsessenschool volgens mij) :P

    BeantwoordenVerwijderen