dinsdag 12 mei 2015

BLOGTOUR: Hitte: zomerse anti-verveeltips!


BLOGTOUR: Hitte: zomerse anti-verveeltips!

Hallootjes ! 

Vandaag een heerlijke zomerse post. Of het nou wel of geen lekker weer is, wij gaan even voor het lekkere weer volgen! Met 'wij' bedoel ik MyPerfectBookLife, maar ook alle andere blogs die meedoen met de blogtour 'Hitte'. Hieronder som ik ze even op, zodat je al geplaatste posts kan lezen en weet welke blogs je straks in de gaten moet houden!

Bij de volgende blogs kun je al een leuke blogtour lezen:

Week 19: 4-10 mei:   Boekenvlinder (Heerlijke zomerse cocktails)
                                   Tea At Pemberley (Een interview met de nukkige Daan)
Week 20: 11-17 mei: MyPerfectBookLife (!) (Zomerse anti-verveeltips)
                                   SJM Schrijft (Een hippe hitte fotowedstrijd waarbij je Hitte kan winnen!)

En dit is de rest van het overzicht:
unnamed

Dat belooft nog heel wat!

Wat ik voor deze Hitte blogtour ga doen zijn zomerse anti-verveeltips. Hoewel het nog niet elke dag super zonnig is, komt er natuurlijk vanzelf een moment dat de zon doorbreekt en de zomer inslaat ;-)

Er zijn genoeg verveeltips voor binnen, maar in de zomer moet je juist lekker buiten zijn en vitamine D aanmaken. Wil jij je niet vervelen in de zomer? Bekijk de 10 tips en ga een heerlijke zomer tegemoet!

1. Picknicken

Picknicken blijft mijn eerste idee als ik mij verveel op een zomerse dag. Het is heerlijk om met een kleedje op het gras (of waar je zelf ook maar wilt) te gaan zitten en je vol te proppen met allerlei (gezonde) lekkernijen, terwijl er een heerlijk muziekje op de achtergrond draait. Natuurlijk hoef je niet per se alleen te picknicken, sterker nog: met meer mensen is het des te leuker!

Zon, eten, gezelligheid: wat wil je nog meer?2. Lezen

Dûh, hoezo voor de hand liggend. Maar het moet toch even genoemd worden: lezen is altijd leuk, in elk seizoen en op elk moment. Zo ook in de zomer! In de zomer lees ik - net als velen anderen - de meeste boeken. Dit kan op vele momenten en vele plaatsen (zoals tijdens het picknicken). Lezen is in het zonnetje helemaal lekker: warmte, zon op je benen en je favoriete bezigheid: lezen!

Het leukste is dan ook om een zomers boek te lezen, zo wordt het zomerse gevoel verdubbeld! En, oh! Ik weet al een goed zomers boek: Hitte ;-)!
3. Smoothies & cocktails maken

Wat is er nou lekkerder dan in de zon zitten met een home made juice? Probeer de smoothies van Boekenvlinder of ga naar de kringloop en scoor een smoothie boek!

 

4. Let's go to the beach, each.

Ja, heerlijk toch. Op een zomerse dag is een strandbezoek natuurlijk geweldig! Leg je kleedje neer op het strand (picknick eventueel op je kleedje), smeer je in en bakken maar! Of natuurlijk even de zee in voor een verfrissing (of smoothies voor een verfrissing). En ja hoor, het boekje mag op het strand ook tevoorschijn worden gehaald.


Oké, misschien een beetje een te optimistische strandfoto, maar geef maar toe: je krijgt wel gelijk zin in de zomer nu! Oh en p.s., bedenk wel dat als jij bedacht naar het strand te gaan wegens lekker weer, waarschijnlijk de rest van het land dat ook heeft bedacht. Dat wordt vechten om een plekje!

5. Shopping queens!

Het lijkt misschien op het eerste gezicht niet ideaal om in stik hitte te gaan shoppen, maar niets is minder waar. Je bent in de zon bezig, waardoor je lekker bruint (of verbrandt) en het is de ideale manier om lekker een terrasje te pakken. Daarnaast is het vaak in de winkels wat koeler, dus dat is ook fijn! En natuurlijk wel elke aankoop in een apart tasje doen hè, dan heb je zeker het gevoel van een geslaagde dag!


6. Fotoshoot


De mooiste foto's zijn toch die in de zomer. Het gras is groen, het licht is perfect. Kijk om je heen en schiet prachtige natuurplaatjes, of maak honderden selfies, of doe een fotoshoot middag met al je vriend(inn)en. Lachen gegarandeerd!


7. Zwemmen

Oh, wat vind ik dat altijd lekker. Heerlijk zwemmen. Of je nou naar het zwembad gaat, de zee in duikt of in een wilde bui genoegen neemt met het slootje achter je huis, zwemmen is een must in de zomer. Je hoeft geen wedstrijdzwemmer na te doen, lekker recreatief zwemmen doet wonderen voor je geest en lichaam. Ja, zwemmen is goed voor je body, dus een paar keertjes zwemmen en dan je lichaam showen op het strand. Geen zin om volledig nat te worden? Pootje baden is ook erg leuk!


8. Let the games begin!


Heerlijk spelletjesmiddag houden! Altijd leuk tegen de verveling. Trommel wat mensen op en leg de leukste spelletjes klaar. Van Twister tot Mens Erger je Niet en van Party & Co tot Stratego. Je kan er zelfs een wedstrijd van maken! En nee, niet valsspelen, je mag geen videospel spelen, de bedoeling is dat je naar buiten gaat!


9. Crea bea

Lekker creatief doen in het zonnetje. Leg jij een scrapboek aan? Maak je een tekening? Of teken je snorretjes op een foto van dat ene meisje wat je niet mag? Creatief zijn is heerlijk in de zomer. De zon geeft je ook energie om dit langere tijd dan normaal vol te houden. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar buiten zit. En creatief zijn is altijd goed!10. Bakken


Nee, geen taarten bakken, ho ho. We blijven buiten. Lekker in het zonnetje bakken, en dan natuurlijk je lichaam. Het zonnetje is er niet voor niets! Kom maar op met je witte melkflessen en maak er chocomelkflessen van. iPod erbij en gaan! In de tuin, aan het strand: kies zelf je plek! Schaam je niet voor je lichaam, iedereen kan gewoon zonnen!


Dit waren de 10 anti-verveeltips voor de zomer. Hopelijk gaan jullie een heerlijk zomer tegemoet en heb ik nu al het zomergevoel aangewakkerd. Ik heb in ieder geval al super veel zin in vrije dagen vol zon, boeken en nog meer zon! Pas wel op dat je niet verbrandt, en have fun!

Houd de volgende blogs op de gestelde data goed in de gaten, de blogtour is nog lang niet voorbij en jullie gaan nog veeeeeeel meer zin in de zomer krijgen!

Read More,
MyPerfectBookLife <3

Posted by Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten