vrijdag 9 januari 2015

Recensie: Lekker belangrijk - Lotte Hagen


Recensie: Lekker belangrijk - Lotte Hagen

Hoihoi!

Ik heb in één klap het boek Lekker Belangrijk uitgelezen. De reden hiervoor komt zo. Eerst natuurlijk even kennismaken met het boek.


De veertienjarige Puck houdt van dansen, is verschrikkelijk eigenwijs en apt er altijd van alles uit. Gelukkig kan ze het met iedereen goed vinden. Nou ja, met bijna iedereen...
Met haar jazzdanslerares Lonneke namelijk niet.
Dan wordt er op school een musical georganiseerd. Dit is voor Puck dé kans om mee te doen aan een dansoptreden. Tot ze hoort dat Lonneke de regie heeft. Lonneke is vastbesloten om Pucks plannen te dwarsbomen. Maar Puck zou Puck niet zijn als ze geen plan bedacht om alsnog de show te stelen!
Terwijl Puck hard oefent voor de musical, schrijft ze grappige klaagbrieven aan Ola, Dream Cosmetics, Connexxion en andere bedrijven, vrolijkt ze de ernstig zieke mevrouw Reuzer op en probeert ze uit alle macht de jongen op wie ze verliefd is te ontlopen...

Allereerst: ik vind de cover niet mooi. Het is een beetje een saaie cover en hij pakt mij niet helemaal. Toch las ik de achterkant en dacht ik 'hmmm laat ik me toch maar aan dit boek wagen'.

Het boek zelf was wel oké. Het boek is zo uit, maar dat komt doordat hij niet zo dik is en wat simpel geschreven is. Het is ook wel leuk en grappig geschreven, maar ik vond het toch iets te kinderachtig. Ik had dat natuurlijk kunnen verwachten, aangezien het boek gaat over een veertienjarig meisje, maar ik had toch net even iets meer ervan verwacht. Natuurlijk verwachtte ik geen 'Hunger Games' of 'Divergent', maar hij is toch net even te simpel en kinderlijk voor mij om het een heel goed boek te vinden.

Ik kan over de schrijfstijl niet veel bedenken wat ik zou verbeteren. Ja, ik zou misschien wat meer 'volwassener' schrijven, maar het natuurlijk niet gezegd dat dat ook haar doelgroep was. Ze schrijft hartstikke leuk en vlot, dus daar is niks op aan te merken. Ook vind ik het boek origineel, het is niet iets wat je al eerder hebt gelezen. Het is wel aardig voorspelbaar, maar ik vind dat persoonlijk geen probleem bij een boek. Het mooiste aan dit boek vind ik eigenlijk dat het gaat over een meisje die met haar vriendin in de schoolmusical wil meedansen, en dat deze musical Alice in Wonderland is. Ik ben zelf helemaal addicted to Alice in Wonderland en alle gerelateerde boeken/films/goodies etc. Ook heb ik elk jaar van mijn middelbare school meegedaan met de schoolmusical, dus ik vind dat ook erg leuk.

Ik raad het boek toch aan voor wat jongere meiden van ongeveer 12-15 jaar. Je kan er natuurlijk sowieso voor kiezen hem te lezen hoor, want het is een lekker luchtig boekje voor tussendoor. Ik geef het 3.5/5 sterren, omdat het verhaal wel lekker wegleest en vlot geschreven is, maar niet echt een sterk boek is wat ik zou willen herlezen. 

Read More,
MyPerfectBookLife <3

Posted by Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten