dinsdag 20 januari 2015

Recensie: Firelight: ziel van vuur - Sophie Jordan


Recensie: Firelight: ziel van vuur - Sophie Jordan

Hiii!

Vandaag de recensie van Firelight: ziel van vuur van Sophie Jordan. Ik zag dit boek in de kringloop liggen voor €0,50 en de cover vond ik heel interessant. Toen ik de achterkant las, werd ik niet veel wijzer over de inhoud, maar ik besloot het boek mee te nemen voor dat kleine bedrag en uit te vinden wat ik ervan vind. Waar gaat dit eerste deel over van de Firelight serie?

"Mijn hart klopt in mijn keel als hij dichterbij komt. Ik weet precies op welk moment hij me ziet. Hij bevriest, hangt roerloos in het water en laat zich naar beneden zakken tot zijn lippen de waterlijn raken.We staren elkaar aan.Nu gaat het gebeuren. Hij gaat de anderen roepen. Ze zullen om me heen zwermen als hongerige roofdieren. Maar ik heb iets, een verdedigingsmiddel dat hij niet heeft. Vuur.Dan zwemt hij in een vloeiende beweging dichterbij. Een spier op zijn kaak beweegt even en er fladdert iets in mijn buik. Hij ziet er niet kwaadaardig uit, zoals ik me had voorgesteld. Hij lijkt eerder. nieuwsgierig." 

Jacinda is een draki; ze kan zich transformeren tot een draak. Zodra is vastgesteld dat ze tot een van de meest bijzondere drakisoorten hoort, wordt haar leven beheerst door haar kolonie. In een vlaag van opstandigheid overtreedt ze een van de heiligste wetten. Uit angst voor de straf die onherroepelijk zal volgen, dwingt haar moeder haar om te vluchten naar de mensenwereld, waar haar drakigeest langzaam weg zal sterven. Jacinda zal er alles aan doen om dit te voorkomen. Zelfs als dat betekent dat ze zich moet overgeven aan haar liefde voor Will; een knappe jongen die haar grootste vijand is.

Alleen die scène stond bij mij op de achterkant, en dat trok mij wel aan. Ik moet zeggen dat dit boek echt heerlijk is. Het heeft mij ontzettend verrast, omdat het weer eens iets anders is. Het is origineel en goed uitgewerkt. Na dit eerste deel wil je gelijk door in het tweede deel: het smaakt naar meer :)

Je leest vanuit de ogen van Jacinda. Als zij met haar moeder en tweelingzus naar de woestijn trekt, dan komt ze in een omgeving die erg slecht is voor haar draki. Haar draki sterft langzaam weg, hoe hard Jacinda ook probeert het tegen te houden. Je wilt als lezer ook iets ertegen doen, zo goed komt het verhaal op je over.

Ik had in het begin niet verwacht dat het hierover ging, ik had meer verwacht dat het mensen waren met magische krachten. Ik vond dit daarom heel verrassend en ook leuk. Ik ben gek op mystiek en magie dus dit boek was helemaal in mijn straatje. Ik heb gelijk deel 2 gekocht en tot mijn ontzettende blijheid won ik deel 3 bij ZonenMaan en toen had ik mijn Firelight serie compleet! Wiehoe!

Het is een erg leuk verhaal dat ik zeker zou aanraden. Ik ben gelijk doorgegaan met het lezen van deel 2 en 3, hier komen binnenkort recensies van online. Ik vind de cover ook erg mooi en ik ben gek op deze serie! Ik geef dit eerste deel 5/5 sterren. Het is een boek met heerlijke problemen, magie, draken, liefde en spanning. Ik ben fan!

Read More,
MyPerfectBookLife <3

Posted by Monica

2 opmerkingen:

 1. Kijk ik ben aan het overwegen dit boek te lezen.
  Het probleem is dat ik nog niet helemaal overtuigd ben.Is het mogelijk om meer informatie te geven.
  Je hoeft nauurlijk geen spannende eindes te verklappen maar gwn iets stur
  en dat ik denk van . Jaaa nu wil i het ook lezen!
  Snap je

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marit,

   Firelight is een fantastische serie die per deel spannender en fantasierijker wordt. Het zit bomvol draken, actie, liefde en geheimen en het leest daardoor erg snel weg. Draken vermoorden jagers, jagers vermoorden draken, en laat nou net hoofdpersoon en draak Jacinda verliefd worden op jager Will... een gecompliceerde liefde, helemaal omdat ze nog niet van elkaar weten dat ze elkaars vijand zijn.

   Ik hoop dat dit je overtuigt, en anders moet je gewoon echt het boek erbij pakken ;) Dan lees je het vanzelf.
   Je kan ook kiezen voor de Talon-serie van Julie Kagawa die misschien nog wel beter is en ook gaat over draken en jagers en een verboden liefde.

   Verwijderen