donderdag 11 december 2014

TTT: Top Tien Neurotische Boekgewoontes


TTT: Top Tien Neurotische Boekgewoontes

Hoi! Het is weer donderdag dus deze week is er weer een Top Ten on Thirsday, georganiseerd door de Lady Library. De top tien van deze week vind ik wel moeilijk. Ja, ik ben een extreme boeknerd en heb vaak gehoord dat ik 'rare ideeën heb' met betrekking tot boeken kopen, lezen, bewaren etcetera.

Op nummer 1: Als ik een boek heb gekocht laat ik het altijd inpakken. Hierdoor is het een soort cadeautje voor mij als ik het thuis weer ga uitpakken.

Op nummer 2: Als ik het boek dan eenmaal heb uitgepakt aai ik het boek altijd voor een tijdje, voordat het de boekenkast in gaat. Een boek moet met liefde worden ontvangen hihi.

Op nummer 3: Mijn hart breekt, als de rug gebroken blijkt of wordt. Een boek moet heilig worden behandeld en ik kan er niet tegen als ik mensen een boek zie lezen die daarbij de rug breken. Ook tweedehands boeken waarvan de rug is gebroken koop ik niet. 

Op nummer 4: Ik gebruik voor ieder boek een andere boekenlegger. Dit betekent niet dat ik 135.049 boekenleggers heb, maar ik zorg gewoon dat ik niet 2 boeken na elkaar met dezelfde boekenlegger doe. Om en om kan best. 

Op nummer 5: Bij een nieuw hoofdstuk stoppen. Ik lees door zolang een hoofdstuk bezig is, maar als een hoofdstuk voorbij is twijfel ik vaak of ik door ga lezen. Voor het slapen gaan, moet het hoofdstuk ook af zijn voor ik ga slapen. Of ik kijk hoelang het hoofdstuk nog is en dan lees ik die gauw ook nog. 

Op nummer 6: Wekenlang twijfelen of ik een boek uitleen aan iemand. Ik doe dit zeker niet zomaar aan iemand en er komen altijd duidelijke instructies bij: ECHT GEEN RUG BREKEN HE, ECHT GEEN EZELSOREN HE. Dat soort dingen.

Op nummer 7: Alles omzetten in boeken. Wat bedoel ik hiermee? Als ik bijvoorbeeld een avondje ga oppassen en ik verdien €15,- dan denk ik niet: oh! ik heb 15€ verdiend! Nee ik denk dan, wauw ik kan weer een boek kopen!

Op nummer 8: Flapjes om hardcovers. Ik weet niet wie die extra papieren covers om hardcovers heen heeft bedacht, maar die is een idioot. Ik vind het zo zonde. In plaats daarvan hadden ze beter een mooie hardcover kunnen maken, of moeten kiezen voor een paperback. Het is niet erg als de hardcover en de papieren flap eromheen dezelfde covers zijn, maar vaak zit onder die mooie papieren flap een eentonige saaie kleur kaft als hardcover. Stom stom stom.

Op nummer 9: Alle boeken in de boekenkast op volgorde van lengte. Ik weet niet waarom, maar dat vind ik mooier staan. 

Op nummer 10: Alle boeken in de boekenkast op dezelfde afstand vanaf de muur zetten zodat t van de voorkant allemaal recht is. Wat betekent dit? Dat je in principe met je hand langs alle boeken kan voelen en één rechte lijn voelt. 

Dat was het voor deze week! Ik had het wel moeilijk met een top 10 te maken, maar het is gelukt!
Tot volgende week met weer een nieuwe TTT!

Read More,
MyPerfectBookLife <3

Posted by Monica

2 opmerkingen:

  1. Nr. 8 vind ik ook echt verschrikkelijk! Nr.9 doe ik overigens ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt he! Ben ik gelukkig niet de enige, haha!
    -Monica

    BeantwoordenVerwijderen