donderdag 4 december 2014

Recensie: Cathy's boek - Weisman


Recensie: Cathy's boek

Hiiii everyone.

Vandaag de recensie over het boek wat ik in één dag heb uitgelezen: Cathy's boek. Nou moet ik toegeven dat met 179 pagina's het ook niet het langste boek is voor één dag, maar alsnog. Maar ben ik ook zo positief over het boek? Ik zal het je vertellen.


Cathy wordt gedumpt door haar vriendje. Ze besluit hem te stalken, maar hoe meer ze over zijn leven te weten komt, hoe vreemder en gevaarlijker haar eigen leven wordt. 

Toen ik het boek bij een van mijn vriendinnen in de kast zag staan wilde ik het zelf ook zo snel mogelijk hebben. Het boek heeft namelijk voorin een mapje zitten met allerlei bewijsstukken, zodat je als lezer mee kan doen bij het ontrafelen van het mysterie en het volgen van haar reis.


Naast het mapje dit het boek zelf.


Toen ik snel door de binnenkant van het boek bladerde, werd ik erg enthousiast. Ik ben gek op boeken met iets extra's. Het bewijsmateriaal is natuurlijk al gaaf, maar de tekeningen bij het verhaal zijn ook super! Je krijgt hierdoor echt het gevoel in een door haar geschreven boek te lezen. 

Maar wat vond ik na het lezen van het boek?

Misschien was ik iets te enthousiast. Ik vond het boek best wel erg tegenvallen en de reden dat ik er snel doorheen was, was ook meer omdat ik het graag uit wilde hebben. Ik vond de manier van schrijven wel leuk opzich, met de dagboekfragmenten, maar het is ook zo verwarrend en af en toe vervelend om het zo te lezen.

Ik vind wel nog steeds de notities leuk, maar die voegen ook niet altijd iets toe. Één ontrafeling stond zelfs klein geschreven naast de hoofdtekst, terwijl je lijkt mij die toch meer aandacht gunt. 

Wat ik echt heel heel heel jammer vond, was dat het bewijsmateriaal niets toevoegde. Er werd soms verteld over een visitekaartje of een foto, maar je moest zelf door het materiaal spitten om te kijken welke er werd bedoeld. Er stond ook ergens 'folder' en ik dacht gelijk aan het bewijsmateriaal, maar dat zat er dan dus weer niet tussen. Er werd niet duidelijk verwezen naar het bewijsmateriaal en de indirecte verwijzingen zijn niet eens naar alle materialen uitgegaan. Ik vond dat wat jammer want ik hoopte dat je als lezer de bewijsstukken nodig had om het hele mysterie te begrijpen en ontdekken, wat niet zo was.

Het verhaal opzich is af en toe wel spannend, maar ik vind het niet een heel sterk verhaal. Misschien komt dit door een hoge verwachting, ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik de volgende delen (Cathy's ring en Cathy's sleutel) niet ga lezen. 

Ondanks de bewijsstukken en leuke notities geef ik het boek toch 2/5 sterren.

Read More,
MyPerfectBookLife <3

Posted by Monica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten